First Love trailer van Takashi Miike

Tarantino kan stoppen met regisseren na zijn 10e film. Takashi Miike (Audition, Ichi the Killer, 13 Assassins) zal nog wel een tijdje verder gaan. Met ondertussen al meer dan 100 producties op zijn actief lijkt het erop dat de 59 jarige Japanse regisseur nog niet denkt om alles wat rustiger aan te doen.

Dit jaar pakt hij opnieuw uit met een gewelddadige brok actie genaamd First Love (2019) (Hatsukoi), geschreven door Masa Nakamura.

Korte inhoud: Leo (Masataka Kubota), een jonge bokser, ontmoet Monica (Sakurako Konishi), een callgirl en een drugverslaafde, raken beiden betrokken in een drugssmokkel. Gedurende een nacht in Tokio worden de twee achtervolgd door een corrupte agent, Leo’s aartsvijand, een yakuza en een vrouwelijke moordenaar gestuurd door de Chinese triaden genaamd Julie (Becky).

De film wordt beschreven als Miike’s leukste en anarchistische prent. Het grootste verschil tussen Miike en Tarantino is dat de eerste eigenlijk meer experimenteert met het filmgenre dan Tarantino, die in essentie eigenlijk telkens dezelfde films maakt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben verzot op zijn stijl, maar al van bij aanvang weet je precies wat je kan verwachten. Dat is niet het geval met de films van Miike. Hij heeft ook wel een terugkerend filmpalet maar elke film exploreert nieuwe dingen. Het is niet altijd een schot in de roos maar toch behoorlijk verslavend. Hij heeft een unieke artistieke flair, een uitgewerkte visie en een complete aversie voor regels en conventies. Hij is voornamelijk bekend voor zijn bijtende horrorfilms, maar de man is een pak meer dan een expoitation filmmaker. Zelf zie ik meer gelijkenissen met David Cronenberg dan met Tarantino.

First Love is verschenen op het filmfestival van Cannes en wacht nog op distributeurs om de film bij ons te verdelen. Laten we hopen dat het er snel van komt.

*** First Love trailer ***

1 Comment

  1. Bjorn

    Ik heb nog maar twee films van hem gezien, maar wanneer zenden ze dergelijke films eens uit op tv bij ons? Nooit?

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.