Armie Hammer en Lily James zullen binnenkort te zien zijn als het pas getrouwde koppel in de gotische thriller Rebecca van de horror-auteur Daphne du Maurier. Rebecca (1940) was tevens de eerste verfilming van Alfred Hitchcock die Best Picture won bij de Academy Awards, alsook de Oscar kreeg voor Beste Cinematografie. De lat ligt dus hood en dus willen de makers liever niet spreken van “remake”, maar eerder van “adaptatie”.
Korte inhoud: Een meisje van eenvoudige komaf (Lily James) trouwt met een gedistingeerde kasteelheer Maxim (Armie Hammer). Het huwelijksgeluk wordt echter gedwarsboomd door de herinnering aan Rebecca, de vorige vrouw van Maxim. Rebecca was, zo lijkt het, bij iedereen zeer geliefd. Ze kwam onder duistere omstandigheden om het leven, maar haar geest waart nog altijd rond en het meisje probeert wanhopig deze supervrouw te vervangen.
Achter de camera zullen we de Britse regisseur Ben Wheatley aantreffen die eerder met Hammer werkte op de te gekke shoot them up film Free Fire (2016). Het is een regisseur met talent die weet hoe hij karakters moet neerzetten en verstand heeft van cameravoering. Of hij deze roman ook een hedendaagse touch zal kunnen geven valt nog af te wachten, maar hiervoor doet hij beroep op de Kingsman-scenariste Jane Goldman.
Voor de cast hebben ze twee talentvolle acteurs. Lily wordt geliefd door het publiek en schitterde in films als Cinderella (2015) en Baby Driver (2017). Armie (The Man From UNCLE, The Lone Ranger) is dan weer een hit-and-miss acteur, maar wanneer hij een goede vertolking levert geeft dit vuurwerk, en dan was duidelijk met Call Me by Your Name (2017).
Het enige wat Hammer moet vermijden is op Twitter te gaan, want zijn tweet (ondertussen al verwijderd) na het overlijden van Stan Lee komt bijzonder slecht over bij het grote publiek en dat zou zijn populariteit nog maar eens een deuk kunnen geven (en zo populair is de acteur al niet). Ook al heeft hij ergens een punt dat het te gek is dat celebrities selfies posten of foto’s met de overledene, en hiermee eigenlijk meer henzelf in de kijker zetten dan het werk van Stan Lee, maar op dergelijke momenten is ‘zwijgen goud’. En dan vermijd je ook dat mensen hetzelfde zeggen over jouw tweet, zoals Jeffrey Dean Morgan deed.