Nightwatch, Spike Lee’s eerste comic adaptatie?

Met het succes van Black Panther (2018) lijkt de deur wel open gezet voor nog meer comic adaptaties met zwarte acteurs in de hoofdrol. Dat moet Marvel gedacht hebben toen ze regisseur Spike Lee hadden benaderd voor de regie van Nightwatch.

© Marvel Comics
nightwatch_kevin_trench.jpg

Marvel Studios wil echter nog niet teveel lossen over het project, maar met Sony Pictures die Venom (2018) zal uitbrengen, lijkt dit project er hoe dan ook wel te komen, net zoals Silver & Black (2019) een adaptatie rond Black Cat en Silver Sable, in regie van Gina Prince-Bythewood. Sony’s Marvel properties zijn allemaal verbonden met Spider-Man. Nightwatch verscheen voor het eerst in 1993 in “Web of Spider-Man”. Het personage is ook bekend als dokter Kevin Trench, een man die getuige was van een gekostumeerde kruisvaarder die met terroristen vocht gewapend met onzichtbaarheid-genererende ‘cloaking’-apparaten, alleen om het lijk te ontmaskeren dat blijkbaar een oudere versie van hemzelf was. Opgeschrikt deed Trench het kostuum uit van “zijn” lichaam en vluchtte naar een verlaten eiland, redenerend dat als hij gewoon nooit het pak droeg of naar huis ging, hij niet zou sterven.

De berichten over Lee die de film zou regisseren zijn nog vers en we zijn nog ver af van een uiteindelijk groen licht, dus niets is definitief. Het script zou echter geschreven zijn door Cheo Hodari Coker, die het verhaal zou vertellen van een zwarte Amerikaanse superheld. Het is onduidelijk hoelang Sony al aan een Nightwatch-film heeft gewerkt, maar ongetwijfeld heeft het waanzinnige succes van Black Panther aan de box office dit project een flinke boost gegeven. Black Panther bewees dat het publiek niet alleen komt kijken naar een geweldige superheldenfilm met een zwarte cast, maar dat de film een studio rijk kan maken. Ondertussen blijft Black Panther box office-records breken en is de eerste film sinds Avatar die de nummer 1 positie vijf weken achtereen kan vasthouden, en tevens de eerste superheldenfilm ooit.

Spike Lee heeft wel NUL ervaring met comics, maar is wel een interessant regisseur met toch heel wat sterke films op zijn naam, zoals Inside Man, Do The Right Thing, Malcolm X, maar ook heel wat minder geslaagde films, zoals onlangs nog de Old Boy (2013) remake.

1 Comment

  1. Kons

    Nog nooit van gehoord, maar is wel een regisseur die acteurs weet te regisseren, dus ben ik wel benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *