Flatliners remake trailer met Ellen Page

We hadden er al over bericht in 2013, en het zou wel eens kunnen dat deze Deense regisseur Niels Arden Oplev een kleine 4 jaar aan deze Flatliners (2017) remake heeft gewerkt.

flatliners_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Vijf studenten geneeskunde – Courtney (Ellen Page), Marlo (Nina Dobrev), Ray (Diego Luna), Sophia (Kiersey Clemons) en Jamie (James Norton) – zijn geobsedeerd door het mysterie van wat er na de dood gebeurt. Ze starten dan ook met een gewaagd en gevaarlijk experiment: door hun hart voor een korte periode te stoppen, veroorzaken ze een bijna-doodervaring. Hierdoor krijgen ze inzicht in het leven na de dood. Maar hun experimenten worden steeds gevaarlijker en uiteindelijk worden ze achtervolgd door de zonden uit hun verleden, die opgeroepen worden door de paranormale gevolgen van hun bezoekjes naar “de andere kant”.

Het is zo goed als hetzelfde verhaal als Flatliners (1990), maar dan met betere visuele effecten en iets meer moderne settings. Maar toen zag ik in de casting dat Kiefer Sutherland de rol speelt van Nelson, zijn personage uit de originele film. Dus zouden we hier misschien wel iets van een sequel kunnen hebben. Spijtig genoeg zien we Kiefer niet in de trailer, maar het zou me niet verwonderen dat hij ergens op het einde van de film zal opduiken met de oplossing om uit de nachtmerrie te geraken.

Het script werd geschreven door Ben Ripley die eigenlijk meer B-films heeft geschreven dan films die echt de moeite waard zijn. Laten we hopen dat het geen zondags sci-fi tvfilm zal worden. Flatliners is een goeie film maar ook perfect voor een remake. Ik heb onlangs de Joel Schumacher versie gezien en deze is sterk verouderd en bepaalde scènes zijn echt wel corny. Toen ik de film opnieuw bekeek dacht ik dat het véél beter was, maar veel van het succes was te danken aan de briljante cast en de muziek van James Newton Howard. Flatliners zou in eind september bij ons moeten uitkomen.

 


*** Flatliners trailer ***

1 Comment

  1. Agnus

    Copy-paste film dus …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *