Baywatch (2017) **½ Blu-ray review

Er komen heel wat Blu-rays uit volgende week, te beginnen bij Baywatch (2017). Het is wat het is, precies wat je had kunnen verwachten. Vreemd genoeg vond ik het nog zo slecht niet als verwacht, en dat is hoofdzakelijk te danken aan Dwayne Johnson, die nog maar eens bewijst dat hij een film kan dragen als hoofdacteur. Het script van Damian Shannon en Mark Swift is slecht, gewoon slecht. Maar zo heel af en toe zit er wel een goede grap in. Ik heb er 5 geteld.

baywatch_2017_poster02.jpg

Korte inhoud: Baywatch volgt de toegewijde strandwacht Mitch Buchannon (Dwayne Johnson). Mitch maakt kennis met een nieuwe rekruut, Matt Brody (Zac Efron), een jonge gast en een eersteklas heethoofd. Ze worden geforceerd samen te werken als ze achter een lokaal en crimineel plot komen, onder leiding van een machtige vrouw Victoria Leeds (Priyanka Chopra). De toekomst van de baai is in gevaar. Aan de twee mannen om de strijd aan te gaan.

De regie van de film was in handen van Seth Gordon, de regisseur van Horrible Bosses (2011), en eigenlijk zit je met deze tv-serie adaptatie zowat op hetzelfde niveau als Starsky & Hutch (2004) en 21 Jump Street (2012), hoewel er iets meer wordt gelachen met boobs en penissen.

Tien jaar gelden waren er al plannen voor een Baywatch film met Pamela Anderson en David Hasselhoff, en ja, de twee hoofdacteurs uit de serie zijn ook van de partij, ook al duurt hun screentijd minder dan een minuut. Pamela is tevens zo goed als onherkenbaar met al de botox. Bij de dames zien we heel wat knappe figuren opduiken zoals Alexandra Daddario, Angelique Kenney, Charlotte McKinney en Ilfenesh Hadera. Andere meiden die net uit de boot vielen waren Jessica Simpson en Keeley Hazell, en misschien geen slechte zaak, wat deze twee dames zijn eigenlijk geen actrices.

Maar de actrice die het meest in het oog springt is het Sports Illustrated’s Swimsuit model Kelly Rohrbach (01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 en 12). Voor iemand die hier haar eerste grote rol neerzet, steekt ze vaak met kop en schouders boven de rest van de babes. Ze is niet enkel een streling voor het oog maar weet ook perfect een lichtjes naïeve maar charmante redder neer te zetten. En de chemie tussen haar en Jon Bass werkt bijzonder goed en is misschien wel het beste van Baywatch. De meest teleurstellende acteur van deze film is dan weer Zac Efron, die eigenlijk wel een beetje zijn carrière aan het vergooien is aan dergelijke komedies. Zijn lichaam ziet er ook geflipt uit. Het lijkt wel gephotoshopt. Dwayne Johnson is ook gespierd, maar hij lijkt met zijn gestalte en massa nog “normaal” (ook al zal dat ook wel niet zonder hormonen zijn).


baywatch_dwayne_johnson_zac-efron.jpgbaywatch_zac_efron_priyanka_chopra.jpgbaywatch_zac_efron_alexandra_daddario.jpg
baywatch_kelly_rohrbach.jpgbaywatch_hannibal_buress_jon_bass.jpgbaywatch_dwayne_johnson.jpg
© 2017 Sony Pictures Releasing Belgium

Kortom, de meeste recensenten vinden deze film verschrikkelijk, met een RT score van amper 20%, en ik moet hen op één punt gelijk geven, de plot is al zo voorspelbaar als de uitkomst van een sport film. Anderzijds is dit ‘Baywatch’ en de makers zelf nemen de plot niet al te serieus, dus waarom zouden wij dat moeten doen? De film is cheesy en daarvan zijn ze volledig bewust, dus zou het wat onnozel zijn om net dat als kritiek op te voeren. Waar ik wel meer moeite mee heb is dat de humor niet altijd even geslaagd is en bepaalde sequenties gewoon niet grappig. Veel mensen zullen zich ergeren aan Baywatch, anderen zullen er toch nog van kunnen genieten. De film is bewust over-the-top, cheesy en onnozel en soms met succes. Leg uw verwachtingen vooral niet al te hoog.

Op 25 oktober 2017 komt Baywatch uit op DVD, Blu-ray en 4K Ultra HD, met deleted en extended scenes, alsook making of filmpjes over de stunts en een blik op de franchise. De bioscoopversie duurde 116 minuten, de cut op de Blu-ray was 121 minuten.

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 21 oktober 2017

***Related Posts***
09/12/2016: Baywatch pakt uit met humor, spierbundels en babes in slo-mo
12/11/2015: 7 actrices op de Baywatch shortlist
30/07/2015: Baywatch film met Dwayne Johnson wordt reboot komedie
24/01/2007: Pin-up Keeley Hazell in Baywatch the movie?
03/07/2006: Geen Dallas voor Jessica Simpson
10/02/2006: Een Baywatch film met Pamela Anderson

 


*** Baywatch trailer ***

2 Comments

  1. Agnus

    Zo slecht was het inderdaad niet, ik heb er nog mee moeten lachen.

  2. Gaetan

    Ideaal quilty pleasure film waarvan niemand zal toegeven dat hij/zij deze uiteindelijk nog leuk vond of de film uiteindelijk wil zien.

Comments are closed.