Nieuwe Borg/McEnroe trailer !

Ik ken geen betere acteur om John McEnroe te vertolken dan de opvliegende en lichtjes excentrieke Shia LaBeouf, maar het is vooral Sverrir Gudnason in de rol van Björn Borg die alle aandacht opeist in de biografische film Borg/McEnroe (2017) het regie-debuut van de Deen Janus Metz Pedersen.

borg_mcenroe_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Het verhaal volgt de rivaliteit tussen de tennissterren Bjorn Borg (Sverrir Gudnason) en John McEnroe (Shia LaBeouf), in de jaren zeventig en tachtig. Beide spelers stonden bekend als technisch begaafde tennissers. Maar waar Borg koel en bijna emotieloos op de baan stond, was McEnroe het enfant terrible van de tenniswereld. Hun rivaliteit kende zijn hoogtepunt met de legendarische Wimbledon-finale van 1980. Het was een ware clash tussen vuur en ijs en de rivaliteit was torenhoog.

De coach en vaderfiguur van Borg, Lennart Bergelin, wordt gespeeld door Stellan Skarsgård. Het script is van de hand van Ronnie Sandahl. Buiten Shia is dit echt wel een Scandinavische bedoening, en één ding waar ze in het Noorden sterk in zijn, is menselijk drama. Hier vinden jullie tevens een leuke filmpje van één van de meest memorabele outbursts van McEnroe en hier is een documentaire over die twee legendes. De film komt in september uit in een paar landen, maar op dit ogenblik nog geen releasedatum voor België. Na de teaser is hieronder ook de eerste officiële trailer.


*** Borg/McEnroe trailer ***

1 Comment

  1. Matti

    Labeouf speelt McEnroe, dat is typecasting 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *