Transformers: The Last Knight trailer

We hebben het nog niet gehad over Transformers: The Last Knight (2017), de 5de Transformers film van Michael Bay. Het is tevens de duurste Transformers film uit de reeks met een productiebudget van 260 miljoen dollar. En los van hoe slecht deze film ook moge zijn, zal deze prent wel zijn geld verschillende keren terugwinnen.

transformers_the_last_knight_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt in bescherming genomen door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime is nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.

Zelf ben ik al afgehaakt van deze franchise na het tweede deel. Gewoon uit een zekere vorm van beroepsverplichting heb ik de andere delen ook wel gezien, maar het zijn geen films die aan mij besteed zijn. Ik verveel me rot en heb geen idee waarom jongeren hier massaal voor te vinden zijn. De box-office resultaten blijven hallucinant hoog, zeker in het licht van de flauwe verhaaltjes. Opvallend is dat deze film ook in Cuba is gaan draaien, nadat The Fate of the Furious (2017) daar blijkbaar wel een goede shoot hadden. Het is bij deze dan ook de 2de Hollywood film die gedraaid wordt in Cuba. Zelfs The Godfather part II met de bekende scènes in Cuba zijn gedraaid in de Dominicaanse Republiek. Het zal wel iets te maken hebben met het recente overlijden (op 25 november 2016) van de Cubaanse revolutionair en politicus Fidel Castro.

In de film zien we ondermeer rollen voor Anthony Hopkins, Laura Haddock,Stanley Tucci, John Goodman, Gemma Chan, Josh Duhamel, Isabela Moner, John Turturro en Jean Dujardin. En ja hoor, Steven Spielberg is opnieuw een executive producer op deze productie, en ook hier geen flauw benul wat zijn uiteindelijke inbreng is los van het financiële aspect. Hetzelfde kan eigenlijk ook gezegd worden van Anthony Hopkins. Transformers: The Last Knight zou deze zomer bij ons moeten uitkomen.

 


*** Transformers: The Last Knight trailer ***

3 Comments

 1. Gaetan

  Laat ik jullie 10 euro besparen:
  Er zullen veel explosies zijn
  De helden zullen verslaan worden
  Er zal heel wat CGI te rapen zijn
  Er zullen weinig dialogen te horen zijn
  De Amerikaanse clichés zullen niet te tellen zijn
  Michael Bay zal slow motions gebruiken en zijn camera nauwelijks stil houden
  En we krijgen een onwaarschijnlijk slot waarin de helden alsnog zegevieren.

  Reply
 2. Pete

  Nog erger dan de ‘slechte’ film -die nog niemand gezien heeft, gotbetert!!!-, zijn deze tenenkrommende betweterige commentaren. Als dit jullie soort films niet is, ga dan natuurdocumentaires reviewen, niet?

  Reply
 3. De FilmBlog

  @Pete: Een drol op straat hoef je niet te proeven om te weten dat hij slecht zal smaken. En dat smaken nu eenmaal verschillen is de charme van filmdiscussies. Deze films brengen gigantisch veel geld op, dus weten we ook wel dat hier een publiek voor is. En bijgeval schrijven we er ook over. En goDbetert kunnen we misschien een paar zieltjes bekeren met ons betweterige commentaren 😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *