Jessica Chastain wil strengere wapenwet in Miss Sloane

De Franse filmstudio EuropaCorp van Luc Besson staat voornamelijk bekend voor zijn harde macho actiefilms, gaande van Taxi, The Transporter tot Taken, maar nu pakken ze de laatste jaren steeds meer uit met heldinnen. Het is begonnen met Zoe Saldana in Colombiana, nadien was er Scarlett Johansson in Lucy, en nu hebben we Jessica Chastain in Miss Sloane (2016). Hoewel het eerder een politieke thriller zal worden dan een actieprent, maar wel degelijk een R-rated film.

miss_sloane_2016_poster.jpg

Korte inhoud: Het verhaal volgt de meedogenloze, zeer succesvolle politieke strateeg Elizabeth Sloane (Jessica Chastain). Elizabeth is benaderd om campagne te voeren rondom het debat over wapenbeleid in de Verenigde Staten. Nieuwe wetgeving zou erop toe moeten zien dat er strenger gecontroleerd kan worden op wapenbezit door middel van een antecedentenonderzoek.

Het onderwerp is bijzonder interessant zeker in het licht van de opkomende verkiezingen in de States, met een Donald Trump die niets wil wijzigen aan het ‘2nd Amendment’, en Hilary Clinten die de wetgeving wil verstrengen. Met alle respect voor Luc Besson, kijk ik eigenlijk wel uit naar deze prent omdat Besson geen participerende rol had in de filmproductie. Hij was geen producer of scenarist, de film zal enkel verspreid worden onder de vleugels van zijn studio. De regie van de film ligt in handen van John Madden (The Dept, Shakespeare in Love) en het script werd geschreven door debuutscenarist Jonathan Perera. Een script die op de BlackList 2015 stond, dus zou het wel de moeite moet zijn.

In de film zien we ook Gugu Mbatha-Raw (Beyond the Lights), Alison Pill (The Newsroom), Mark Strong (Kingsman: The Secret Service), Jon Lithgow (Love Is Strange) en Michael Stuhlbarg (Boardwalk Empire). Een indrukwekkende cast. Maar Jessica is de highlight van deze film en alle aandacht gaat naar haar.

De film zal in ieder geval veel stof doen laten opwaaien want Amerika is behoorlijk verdeeld. Veel Amerikanen geloven in het beschermen van hun eigen veiligheid boven de bescherming die ze zouden krijgen van de overheid. Vele hebben zelfs wapen om zich te beschermen van diezelfde overheid, terwijl ze meestal ook voorstander zijn voor een sterker militair apparaat én dus een meer bewapende overheid. Een beetje van een contradictie. De meest logische reden is dat mensen die op het platteland wonen zich moeten kunnen beschermen, gezien de politie vaak uren van ze verwijderd zijn, maar in alle eerlijkheid, is dit maar een fractie van de bevolking. Benieuwd of deze film een evenwichtig wapen-discours zal voeren. Miss Sloane wordt bij ons uitgegeven door Belga Films, maar op dit ogenblik is er nog geen datum. Op 9 december 2016 komt de film uit in de States.

***Related Post***
27/07/2017: Miss Sloane filmbespreking

*** Miss Sloane trailer ***

1 Comment

  1. Julie V.

    Love Jessica Chastain! Just love her 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *