Rob Zombie’s horrorprent 31 zal je laten schreeuwen

Horror-regisseur Rob Zombie heeft met zijn 31 (2016) een nieuwe film klaar die na veel lobbywerk uiteindelijk nog een R-rating kreeg in plaats van het gevreesde NC-17. Bij een R-rating mogen kinderen de film alsnog zien met begeleiding van een ouder, bij een NC-17 mag je simpelweg niet binnen als je niet ouder bent dat 16. En dat verschil voel je aan de kassa. Toch lijkt de trailer echt wel de trashy toer op te gaan.

31_rob_zombie_2006_poster.jpg

Korte inhoud: Vijf werknemers van het carnaval worden op de dag voor Halloween ontvoerd. Vervolgens worden ze vastgehouden op een grote plaats bekend als Murder World. Ze hebben 12 uur om een moorddadig spel genaamd 31 te overleven. In het spel zijn er moordlustige maniakken verkleed als clowns, The Heads, die hen opjagen.

Je bent fan of je kan zijn werk niet uitstaan, maar één ding is zeker, Rob Zombie weet als geen ander hoe hij gruwel in beeld moet zetten. Spijtig genoeg mist hij vaak een goede scenarist die zijn werk tot een hoger niveau kan tillen. Laten we hopen dat deze prent al even ambitieus is dan The Lords of Salem (2012) of intens als The Devil’s Rejects (2005). In schril contrast met veel andere horrorfilms hebben we in de films van Rob Zombie meestal wel heel herkenbare en eigenaardige karakters in plaats van cliché karakters.

De film zou je kunnen zien als Rob’s interpretatie van The Running Man (1987) met wat lijkt op een vleugje van Stanley Kubrick’s Eyes White Shut (1971) en ook een beetje de ciltfilm The Rocky Horror Picture Show (1975). In cast cast zien we interessante acteurs opduiken zoals Richard Brake, Elizabeth Daily, Malcolm McDowell, Sheri Moon Zombie, Meg Foster, Sandra Rosko en
Torsten Voges.

Ondanks het vele bloed op het scherm is Rob Zombie echt wel een acteurs-regisseur. Rob heeft geen schrik om risico’s te nemen. Neem nu de casting van Meg Foster in een belangrijke rol, dat zie ik niet veel regisseurs doen in zo’n een dure horrorfilm. Hij weet hoe hij het beste uit zijn acteurs moet halen en geeft hen voldoende vrijheid om uit te blinken met hun personage. En dat is misschien ook wel het probleem dat veel horrorfans hebben met zijn films, het zijn meestal wel halve hybrid films met ofwel veel drama of actie. Deze lijkt een horror/actiefilm te worden, en de regisseur maakt de beste films wanneer hij materiaal die hij zelf heeft bedacht moet verfilmen. In september komt de film uit in de States, laten we hopen ook spoedig bij ons.

*** 31 trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Nooit een grote fan geweest van Rob Zombie’s Halloween films, maar The Devil’s Rejects is echt wel een zalige horror. Toch lijkt me deze trailer weinig vernieuwend op datgene wat we van hem al hebben gezien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *