Natalie Dormer achtervolgt door spoken in The Forest

Ik denk dat Natalie Dormer de perfecte screamqueen kan zijn en kijk ik dus wel uit naar de opkomende horrorprent The Forest (2016) over een kwaadaardig Japans bos die tekeer gaat tegen een jonge vrouw.

natalie dormer,the forest,game of thrones,jason zada,it follows,taylor kinney,eoin macken,yukiyoshi ozawa,rina takasaki

Korte inhoud: Aokigahara, ook wel het zelfmoordbos genoemd, is een bos dat ligt aan de voet van de berg Fuji in Japan. Het wordt zo genoemd omdat er in Aokigahara veel zelfmoorden worden gepleegd. De jonge Amerikaanse Sara (Natalie Dormer) zoekt haar tweelingzus, die op mysterieuze wijze is verdwenen in het bos. Ze krijgt het advies om op het pad te blijven en niet af te dwalen.

Het grote publiek zal de actrice wel kennen van de top-serie Game of Thrones en als je haar acteerwerk een beetje kent weet je meteen dat het geen onnozele blonde bimbo is, en dat maakt de film net dat tikkeltje meer interessant. De regie van de film is in handen van Jason Zada, die met deze film zijn regiedebuut maakt.

Ik kan eigenlijk nog niet heel veel zeggen over de film gebaseerd op wat ik heb kunnen zien in de trailer. De makers hebben wel alle verantwoordelijkheid voor het verkopen van deze horrorfilm gelegd op de schouders van Dormer. Ja er zijn een paar schrikmomenten, maar hoofdzakelijk zien we Margaery Tyrell weglopen van de spoken in het bos. En gezien er niet veel filmprojecten van enig belang zullen zijn in het voorjaar van 2016, lijkt deze film goed op weg om een relatief succesje te gaan worden. Tenminste als de film een wijde release kan krijgen, want hoe goed Dormer ook moge zijn, ze is (nog) geen ster die volk naar de bioscoop kan halen.

Naast de actrice heeft de film nog een troef, en dat is de setting. De film is niet gedraaid in een studio of in een bosgebied nabij Los Angeles, maar effectief in het Aokigahara woud aan de voet van de Fuji berg in Japan. De budgetten van dergelijke horrorfilms zijn heel laag, en ik hoef er geen tekening bij te maken dat een productie in Japan een grote hap neemt in het productiebudget. Bijgevolg heb ik het gevoel dat de belichting het een beetje heeft laten afweten en dat bepaalde shots er vrij inspiratieloos uitzien. Ik zit dus wel wat met gemengde gevoelens. Er zitten elementen in van die typische Aziatische horrorfilms en qua originaliteit verwacht ik geen nieuwe It Follows (2014).

Naast Natalie Dormer zien we ook Taylor Kinney en Eoin Macken. Maar ook heel wat Japanse acteus zoals Yukiyoshi Ozawa en Rina Takasaki. Op dit ogenblik is er nog geen concrete releasedatum voor de film, maar zou toch ergens in januari bij ons moeten uitkomen.

 


*** The Forest trailer ***

2 Comments

  1. Isabelle C.

    Ik hoop maar één ding en dat is dat het hoofdpersonage op het einde niet zal ontwaken uit een droom of beseffen dat ze al dood was. Wat dat geurtje ruik ik toch wat na het zien van de trailer.

    Reply
  2. Dominique

    Slechste trailer van 2015, we hebben hem!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *