Jesse Eisenberg is een grappige Jason Bourne in American Ultra

Het concept is poepsimpel: denk aan een personage die je absoluut niet ziet als actie-held en zet hem in een soort Kick-Ass achtige Kick-Ass Jason Bourne film, et voilà, hier is American Ultra (2015). Het script van de film werd geschreven door Max Landis, de man achter Chronicle (2012) – ook al met teenagers die plots superkrachten kregen.

Korte inhoud: Het gezapig burgerlijk bestaan van een stoner, genaamd Mike (Jesse Eisenberg), en diens vriendin Phoebe (Kristen Stewart) wordt verstoord wanneer het verleden hem lijkt te achtervolgen. Mike blijkt een zogenoemde ‘sleeper agent’ te zijn en wordt het doelwit van een operatie van de regering die hem probeert weg te vagen.


american_ultra_2015_poster01.jpgamerican_ultra_2015_poster03.jpgamerican_ultra_2015_poster02.jpg

Dit is de tweede film van Nima Nourizadeh, de regisseur van Project X (2012). Naast de twee hoofdacteurs zien we nog rollen voor Topher Grace, John Leguizamo, Connie Britton, Bill Pullman, Monique Ganderton en Walton Goggins. Een mooie cast die wel eens een zeer ontspannende actiefilm kan opleveren. Het mag dan wel niet geregisseerd zijn door Matthew Vaughn, maar de trailer ziet er wel leuk uit, een goede mengeling tussen actie, komedie, intrige en een gestoorde romance op de koop toe.

Zelf heb ik nog maar weinig films gezien met Jesse Eisenberg die ik slecht vond, en Kristen Stewart heb ik – los van die Twilight crap – altijd al een interessante actrice gevonden, zeker in kleinere rollen zoals Camp X-Ray (2014). En die twee acteurs vormden tevens al een geweldig duo in Adventureland (2009). De posters lieten vermoeden dat het om een alternatieve film zou gaan, maar dat is het in geen geval. Ik het zou me niet verbazen mochten we een American Ultra 2 & 3 krijgen. De film komt uit bij onze noorderburen op 27 augustus, wij hebben hier alsnog geen bioscoop-release datum voor American Ultra.

*** American Ultra trailer ***

3 Comments

  1. Quantum

    Zalige trailer, had ik niet verwacht 🙂

    Reply
  2. Bram

    De man die het maakt is wel zo een hit-and-miss regisseur. Je kunt het niet echt uitmaken uit de trailer.

    Reply
  3. Margot

    Nice! Ziet er goed uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *