Het 7de en laatste seizoen van True Blood op Blu-ray en DVD

En zo zijn we aangekomen aan het 7de en het laatste seizoen van True Blood (2008-2014) van Alan Ball die een paar dagen geleden is uitgekomen op DVD en Blu-ray. En de fans hoeven niet te wanhopen, want dankzij de Complete Collection kun je deze winter een nostalgische trip maken naar Bon Temps en zo je favoriete momenten uit de serie herbeleven mét een karrenvracht aan extraatjes!

true_blood_season_7_blu-ray.jpg

Ball, de schrijver van de serie had er de brui aan gegeven na het 5de seizoen om zich te storten op de nieuwe actie-drama reeks Banshee, wat tegen alle verwachtingen in toch wel een succesvolle reeks begint te worden. Het spijtige kon niet gezegd worden van het 6de seizoen van True Blood. De nieuwe supervisor Mark Hudis werd al na drie episodes de laan ingestuurd, maar het kwam uiteindelijk nooit meer goed en er werd toen maar beslist om er definitief een streep onder te zetten met een finaal 7de seizoen.

Korte inhoud: In het laatste seizoen moeten de inwoners van Bon Temps afrekenen met een hoop geïnfecteerde vampiers die drager zijn van het dodelijke “Hep-V” virus. Tijdens een aanval worden verschillende mensen, zoals Arlene (Carrie Preston), Holly (Lauren Bowles) en een hoogzwangere Nicole (Jurnee Smollett-Bell), gevangen genomen en ook enkele vampiers sterven tijdens het gevecht, zoals Tara (Rutina Wesley). De inwoners zijn woedend en steken de schuld op Sookie (Anna Paquin). Uit schuldgevoelens, beslist Sookie een plan te beramen om Arlene en de anderen te bevrijden.

De inwoners van Bon Temps keren zich tegen hun burgemeester, de shapeshifter Sam Merlotte (Sam Trammell). Sookie en Bill (Stephen Moyer) verschuilen zich voor de geïnfecteerde vampiers maar dan ontstaat er een schietgevecht waarbij Alcide (Joe Manganiello) sterft. Ondertussen weet Holly te ontsnappen uit Fangtasia. Ver weg in Frankrijk slaagt Pam (Kristin Bauer van Straten) erin om Eric (Alexander Skarsgård) op te sporen die blijkbaar ook dager is van het “Hep-V” virus. Een ziekte waar ook Bill slachtoffer van wordt. Pam kan hem overtuigen om met haar naar Dallas te gaan om daar naar Sarah Newlin (Anna Camp) te zoeken om wraak op haar te nemen. Sarah zou tevens drager zijn van het tegengif.

Bij de nevenverhalen krijgen we opnieuw Jason (Ryan Kwanten) in ontbloot bovenlijf, die in aanvaring komt met zijn voormalige beste vriend Hoyt (Jim Parrack). Jason heeft meteen een oogje op zijn knappe vriendin Brigette (Ashley Hinshaw) terwijl hij al een affaire heeft met de vampier Violet (Karolina Wydra) (voor mij een nevenplot die kenmerkend was van hoe radeloos te scenaristen waren). Hoyt lijkt dan weer te vallen voor zijn voormalige vlam Jessica (Deborah Ann Woll), ook al was het Jessica die in het vorige seizoen “definitief” een streep onder de relatie had gezet. Begrijpen wie begrijpen kan.


true_blood_season_7_poster04_anna_paquin_sookie_stackhouse.jpgtrue_blood_season_7_poster10_stephen_moyer_bill_compton.jpgtrue_blood_season_7_poster01_alexander_skarsgard_eric_northman.jpgtrue_blood_season_7_poster03_kristin_bauer_van_straten_pam_de_beaufort.jpgtrue_blood_season_7_poster05_ryan_kwanten_jason_stackhouse.jpg

Ik moet toegeven dat ik niet geheel in de wolken ben van dit laatste seizoen. Het laatste seizoen waarvan ik nog kon genieten was het 4de seizoen. Maar de serie blijft hoe dan ook hoog aangeschreven in onze Top 50. In dit laatste seizoen is er eigenlijk geen echte spanning of intrige te bespeuren. Hoofdpersonages worden afgemaakt op een heel gratuite manier zonder dat het echt een ommekeer maakt in de plot, en de scenaristen hebben net iets teveel aandacht voor bijkomstigheden (we volgen teenagers die hun eerste seksnacht beleven … of nog Hoyt & Jessica … again …really…?!? en tot overmaat van ramp Tara en haar moeder … enough!!) dat je halverwege het seizoen toch de draad begint te verliezen. Het personage van Lafayette (Nelsan Ellis) is ook bijzonder slecht uitgewerkt. Er is ook niet echt een climax op het einde. We krijgen nog een sterfscène van een personage die al 10 episodes lang stervende was.


true_blood_season_7_poster07_rutina_wesley_tara_thornton.jpgtrue_blood_season_7_poster02_joe_manganiello_alcide_herveaux.jpgtrue_blood_season_7_poster08_nelsan_ellis_lafayette_reynolds.jpgtrue_blood_season_7_poster06_deborah_ann_woll_jessica_hamby.jpgtrue_blood_season_7_poster09_sam_trammell_sam_merlotte.jpg

Maar ook belangrijke verhaallijnen worden halverwege losgelaten. Over de dreigende Hep-V aanvallen wordt niets meer verteld. Ik had de indruk dat ze bij elke aflevering op zoek waren naar een manier om een hoofdpersonage zijn ‘exit’ te geven en personages zoals Niall Brigant (Rutger Hauer) werden dan nog maar eens opgevoerd zonder verklaarbare reden. Maar de laatste episode is echt wel een knoert van een tegenvaller. Als fan van de serie voel je toch wel een zekere teleurstelling. Het liet me allemaal behoorlijk koud. Maar gelukkig komen de Blu-rays met een pak bonussen en een interessante inkijk achter de schermen.

***Related Posts***
13/06/2014: True Blood seizoen 6: No One Lives Forever
07/06/2014: Top 50 Beste TV-series
25/05/2013: True Blood seizoen 5: de legende van Lilith
05/07/2012: True Blood seizoen 4: de clash tussen heksen en vampieren


*** True Blood seizoen 7 trailer ***

2 Comments

  1. Aless

    Ik had hier ook veel meer van verwacht. Toch vond ik het spijtig dat het gedaan is.

    Reply
  2. MescaLiene

    Dat heb je wel bij meer seizoenen. Kijk naar “24” of “Desperate Housewives”, na verloop begint het wat bij de haren getrokken en weten de schrijvers niet meer waar ze naar toe moeten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *