Independence Day 2 genaamd ID Forever zonder Will Smith

Ze hebben er lang over zitten palaveren, maar uiteindelijk is de kogel door de kerk en heeft Fox het licht op groen gezet voor een Independence Day 2. Er staat al een tijdje een project genaamd ID Forever Part I (2016) op Imdb, en het zou wel eens kunnen dat het daadwerkelijk dit project is. De collega’s van Deadline kwamen met dit sequel nieuws.

Independence Day,Independence Day 2,Roland Emmerich,will smith,Carter Blanchard,James Vanderbilt,hg wells

Twee zaken vallen meteen op: (1) De titel verwijst naar een film in twee delen hoewel Fox duidelijk was dat het om één film gaat en geen twee en (2) regisseur Roland Emmerich zou opnieuw de film regisseren. Hoewel hierover nog niets concreet werd gezegd denk ik wel dat het nog maar een kwestie van formaliteiten is. Laten we niet vergeten dat de personages deels geschreven werden door Emmerich en Dean Devlin. De eerste film, die half geïnspireerd was op ‘The War of the Worlds’ van H.G. Wells, had een productiebudget van 80 miljoen dollar en bracht zomaar eventjes een tienvoud op.

Het script zou geschreven zijn door debuut-scenarist Carter Blanchard en herwerkt door James Vanderbilt (Zodiac, The Amazing Spider-Man) . De productie zou van start gaan in mei van 2015. Tot op heden zou Will Smith geen deel uitmaken van de cast. En eigenlijk vind ik dat nog niet zo heel erg. Niet omwille van de acteur zelf, maar wel het feit dat hij weer zijn zoon zal willen casten in één of andere bijrol en dat is toch iets wat we willen vermijden.

Sequels van 20 jaar oude film, ik heb er mijn bedenkingen bij. Ik begrijp dat de regisseur in kwestie zijn paradepaardje wil herhalen, maar een reboot was misschien een betere optie voor het publiek. Uiteraard met een nieuwe regisseur en nieuwe cast… iets wat voor Emmerich minder leuk zou zijn. Als je spreekt van een sequel moet je noodgedwongen toch rekening houden met heel wat gebeurtenissen en personages uit de eerste film en dit komt niet altijd het verhaal ten goede … zeker wanneer de acteurs in kwestie bijvoorbeeld al 20 jaar ouder zijn. Toch vreemd dat Fox een project een ‘groen licht’ geeft wanneer de acteurs nog niet bekend zijn en er waarschijnlijk nog geen definitief script is. De toekomst zal uitwijzen hoe zwaar deze sequel zal … floppen.

3 Comments

 1. Quantum

  De held van de film was voor mij niet Will Smith maar wel Jeff Goldblum. Hopelijk keert hij terug!

  Reply
 2. Daniel Brongers

  Beste Dave,
  U bent wel erg negatief op het eind. Dat een project een vervolg is van een 20 jarige film betekent niet dat het een slechte film wordt. Ik zou zeggen; kijk eerst even naar de film alvorens je een oordeel over velt.

  Reply
 3. Stef

  Daniel jong, een filmblog is nu eenmaal een bastion van filmcommentaar over alles wat nog maar naar film ruikt, geschreven door mensen die dag-in-dag-uit films verteren en in vele gevallen hebben ze een beter aanvoelen na het zien van nog maar een lijst van betrokken mensen dan wie dan ook. Als leek zou ik inderdaad niet al te snel oordelen, maar in hun geval zou je toch wel verwachten waarover ze spreken 😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.