Shailene Woodley met kort kapsel in Divergent sequel Insurgent

Binnenkort krijgen we al de sequel op Divergent (2014), genaamd Insurgent (2015) in regie van Robert Schwentke, de man die een behoorlijk wisselvallig parcours heeft afgelegd met films als R.I.P.D. (2013) en Red (2010).

Na Twilight, Harry Potter, The Hobbit en The Hunger Games wordt ook het laatste boek van Veronica Roth in twee delen geknipt, in Allegiant: Part 1 (2016) en Allegiant: Part 2 (2017). Ik vond Divergent uiteindelijk maar een saaie bedoening met compleet oninteressante personages en een voorspelbaar plot. De film stond ook wat in de schaduw van The Hunger Games. Maar dit belette niet dat deze 85 miljoen dollar productie toch 289 miljoen dollar binnen kon halen, en zie, hier komen de vervolgfilms.


insurgent_2015_poster01.jpginsurgent_2015_poster02.jpginsurgent_2015_poster03.jpginsurgent_2015_poster04.jpg
insurgent_2015_poster05.jpginsurgent_2015_poster06.jpginsurgent_2015_poster07.jpginsurgent_2015_poster08.jpg

Korte inhoud: Insurgent gaat verder waar Divergent was gestopt, in de trein op weg naar de Amity-factie, die aan de rand van de stad gelegen is. Tris (Shailene Woodley), Four (Theo James) en een paar ‘goede’ Dauntless-leden zoals Tori (Maggie Q) zijn op de vlucht voor de Erudite en de Dauntless-verraders. Bij de Amity hopen ze te kunnen schuilen en een plan van aanpak te maken om de leider van de Erudite, Jeanine (Kate Winslet), te stoppen. De voelbare spanning tussen Four en zijn vader Marcus (Ray Stevenson) en de tussenkomst van de Factionless maken de operatie lastig – iedereen wil een ander plan. En dan zijn er ook nog de geruchten over “de informatie die alles verandert”, de informatie waarvoor de ouders van Tris hun leven lieten.

Gezien er nog een derde deel zit aan te komen weet je precies wat je kan verwachten: een opeenstapeling van heel wat gebeurtenissen die allemaal hun ontknoping zullen kennen in de volgende film(s). Een paar vrienden die het boek ondertussen al hebben gelezen vertelden me dat er een grote cliffhanger zit op het einde. Blijkbaar zouden er ook een pak nieuwe personages de revue passeren en het is op een zeker ogenblik wel wat verwarrend.

Ik ben benieuwd of de scenaristen Brian Duffield en Akiva Goldsman de zwakheden in het tweede boek zullen weten te corrigeren. In ieder geval mikken de makers op een nieuwe kaskraker en zo draait de marketing-machine op volle toeren. Deze week hebben de makers al een pak nieuwe 3D-character-posters online gezet. Bekijk ze hier.

***Related Posts***
26/08/2015: Insurgent review
21/08/2015: Divergent review

4 Comments

 1. Margot

  Denk de de poster beter zullen zijn dan de film …

  Reply
 2. katrien

  Ik heb de boeken ook gelezen en vond het eerste boek wel het beste van de drie. Ik vraag me nu wel af hoe ze 2 films kunnen maken van het derde boek.

  Reply
 3. Stibbe

  De drie films van The Hobbit zijn gebaseerd op één boek, dus alles kan in Hollywood.

  Reply
 4. Alizee

  Misschien niet zo knap als J-Law maar ze mag er best wezen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *