Simon West brainstormt over Con Air 2 in space !

Je houdt het niet voor mogelijk maar regisseur Simon West (Con Air, The General’s Daughter, The Expendables 2) zou effectief gesprekken voeren voor een Con Air 2 film, die zich zou afspelen in de ruimte. De actie-regisseur debuteerde zijn carriière goed, maar sinds hij struikelde over Lara Croft: Tomb Raider (2001) is het nooit meer goed gekomen. Nu hoopt hij waarschijnlijk op een nieuwe kaskraker.

con_air_1997_poster.jpg

Er zijn ondertussen al 17 jaar verlopen sinds Con Air (1997), dus het vermoeden is dat deze sequel waarschijnlijk geen echte follow-up zal worden, maar eerder een standalone film met een nieuwe cast. De collega’s van Screendaily
beweren dat Simon er echt wel zin in heeft, maar dan wel met een compleet geflipt script zoals bijvoorbeeld een gevangenen-transport in space. En Simon voegt er zelfs nog iets aan toe aan zijn delirium:

“A studio version where they’re all robots or the convicts are reanimated as super-convicts, or where the good guys are bad guys and the bad guys are good guys. Something shocking. If it was clever writing it could work.”

Ook al heb ik de indruk dat zo’n Con Air in space meer op een exploitation film zou trekken dat een gewone actiefilm zoals de oorspronkelijke film, juich ik toch het project aan. Zolang Nicolas Cage en John Cusack van de partij zijn, ben ik verkocht voor het idee.

De eerste film had een productiebudget van 75 miljoen dollar (een gigantisch bedrag voor een debuutfilm), en bracht 224 miljoen dollar op. Producer Jerry Bruckheimer heeft in zijn leven nog niet veel flops afgeleverd. Uiteraard was de film met een scheef oog bekeken door de filmcritici, maar wat ze allemaal wel moesten toegeven: Con Air was allesbehalve saai! Het was geen spoof-film, maar er zat zelfs iets van een tweede graad in. De grens tussen de karikatuur en de ernst van een actiefilm was filterdun, maar Simon wist een perfecte balans te vinden tussen de twee. Hopelijk speelt hij het opnieuw voor mekaar…ook al betwijfel ik dat dit project ooit het daglicht zal zien. They will probably put that bunny in the box!


*** Con Air trailer ***

3 Comments

  1. Ace

    Is die film al niet eerder gemaakt met ‘Lockout’?

    Reply
  2. Thibaut

    Sin West is een crappy filmregisseur. Hier komt niet goeds van, als deze ooit gemaakt zou worden.

    Reply
  3. Blackmoon

    The return of Steve Buscemi as ‘The Marietta Mangler’ 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *