Sex Tape (2014) * Blu-ray review

Zelden zo’n teleurstellende komedie gezien als deze Sex Tape (2014) van Jake Kasdan. Het is dan ook een miserabele poging om het succes van Bad Teacher (2011) te herhalen, die met zijn bescheiden budget van 20 miljoen dollar zomaar eventjes 216 miljoen dollar ophaalde. Maar ik heb zo’n gevoel dat het wel eens anders zou kunnen uitpakken met deze 40 miljoen dollar komedie, die met zijn 90 minuten oneindig lang leek te duren. Tijdens de voorstelling kon ik het niet laten om constant het uur in de gaten te houden, hopend dat de minutenwijzer net iets sneller zou gaan lopen.

sex_tape_2014_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Toen Jay (Jason Segel) en Annie (Cameron Diaz) voor het eerst bij elkaar kwamen, was hun relatie intens, maar tien jaar en twee kinderen later is de vlam van hun liefde vrijwel gedoofd. Door middel van het maken van een sex tape waarbij ze elke positie uit ‘The Joy of Sex’ hanteren, proberen ze hun relatie nieuw leven in te blazen. Het lijkt een geweldig idee, totdat ze ontdekken dat hun video niet meer ‘privé’ is en ze alles op alles moeten zetten om de video terug in eigen handen te krijgen.

Het verschil met Bad Teacher was dat deze komedie geschreven werd door The Office scenaristen Gene Stupnitsky en Lee Eisenberg. Deze Sex Tape heeft de regisseur zelf geschreven met de hulp van Nicholas Stoller, gebaseerd op het verhaal van Kate Angelo – bekend van dat ander treinongeluk The Back-Up Plan (2010) met J-Lo. Resultaat is dat het Sex Tape niet alleen ontbreekt aan geslaagde grappen, maar ook aan een basis-kennis van moderne technologieën. Het had misschien grappig geweest zo’n 5 jaar geleden, maar wie kan er nog lachen over het functioneren van i-Pads en Clouds, los van de mensen van Apple die er gratis reclame in zien? In ieder geval niet het doelpubliek die deze prent wil aanspreken. Laat staan dat deze gehele ‘sex tape’ onzin, gewoon al zo versleten is als ‘found footage’ films. Een koppel op zoek om de vlam terug aan te wakkeren in hun seksleven wordt trouwens véél beter uitgewerkt in Neighbors (2013), en dat was niet eens hun centrale thema.

Net als Bad Teacher of al die Jennifer Aniston komedies van de laatste jaren (We’re the Millers, Horrible Bosses, Wanderlust) probeert deze prent de indruk te wekken een wel heel scherp kantje te hebben. Niet dus. De naaktscènes zijn ook in die mate verhuld dat ik niet snap waarom deze prent een R-rating heeft gekregen. Dit is GEEN R-Rated film maar eerder PG-13 met een shot van het bloot kontje van Diaz. Voor een film over Sex Tapes heeft dit eigenlijk in essentie weinig te maken met seks! Het pijnlijke is dat deze prent eigenlijk meer wil zijn dan een domme komedie, maar heeft geen flauw benul van hoe ze dit moet verwezenlijken. Het blijft dan ook steken bij onnozele slapstick humor, karikaturale figuren (een nieuw dieptepunt voor Rob Lowe) en overgehaalde karakters uit andere films en series, zoals Comedy Central-acteur Rob Corddry en The Office-actrice Ellie Kemper.

sex_tape_2014_blu-ray_pic01.jpgsex_tape_2014_blu-ray_pic02.jpgsex_tape_2014_blu-ray_pic03.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

Kortom Sex Tape is zoals elke seks tape. Het is leuker voor diegene die het hebben gemaakt, dan voor diegene die er naar moeten kijken. Als je mij niet wil geloven kan je de DVD of Blu-ray aanschaffen die vanaf 10 december 2014 in de winkelrekken ligt. Op de Blu-ray vinden jullie nog een pak bloopers, verwijderde en uitgebreide scènes, een Line-O-Rama en nog wat extra beeldmateriaal over deze productie.

rating


Beoordeling: 1 / 5

Recensie door op 29 november 2014

*** Sex Tape red band trailer ***

8 Comments

 1. Berten

  Jason Segel is en blijft een sitcom acteur. Ik snap niet wat Jake Kasdan is hem ziet.

  Reply
 2. mathias

  Diaz en Segel vormen zelfs geen goed koppel :s

  Reply
 3. Cor

  Volgens ons zelfs de slechtste comedy van het decennium.

  Reply
 4. gregory

  Gaat die ene ster van de review naar het blote kontje van Diaz?
  🙂

  Reply
 5. Noa

  Neen, daar heb ik zelfs een ster voor afgetrokken 😉

  Reply
 6. Jeannette

  Gewoon een leuke, relaxte film….met 2 heerlijke mensen in de hoofdrol… Gewoon voor een avondje lachen en ontspanning

  Reply
 7. René van den Abeelen

  Cameron Diaz. Heeft die ooit wel eens iets fatsoenlijks afgeleverd? Begrijp totaal niet waarom die mevrouw in films speelt.

  Reply
 8. Brix

  Die film zal binnenkort in veel Einde jaarslijstjes staan van slechtste films van 2014. Wedden?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *