Liam Neeson deelt klappen uit in A Walk Among the Tombstones

De harde aanpak vigilante actiefilms hebben met Luc Besson een nieuw elan gekregen. Het is begonnen met de Transporter films, nadien kwam Taken 1 & 2 en werd overgestapt naar een iets oudere acteur in de hoofdrol. Tegenwoordig zien we dergelijke films overal opduiken en krijgen de carrières van deze veteranen een immense boost. Liam Neeson is ondertussen misschien wel één van de best betaalde acteurs in Hollywood geworden. En naast plannen voor een Taken 3 (2015) hebben we de eerste trailer binnen van A Walk Among the Tombstones (2014)

A Walk Among the Tombstones,liam neeson,Scott Frank,luc besson,taken,assassins creed,The Lookout,8 Million Ways to Die,Jeff Bridges,Whitney Able,Boyd Holbrook,Dan Stevens,Marina Squerciati,Sebastian Roché,Carlos Rafael Rivera,soundgarden

Korte inhoud: Een voormalig rechercheur van de NYPD en herstellend alcoholist, Matt Scudder (Liam Neeson), wordt achtervolgd door spijt. Wanneer een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscrimineel van de stad escaleert in een gruwelijke moord overtuigt de meedogenloze leider Scudder ervan om de daders te vinden en voor het gerecht te slepen. Opererend als een niet gecertificeerde privé-detective heeft Scudder een stapje voor op de politie, maar hij begeeft zich daarmee wel op gevaarlijk terrein.

Het scenario komt van Scott Frank (Minority Report, The Wolverine, Out of Sight) – de man die ondertussen bezig is met het script voor de opkomende Assassin’s Creed (2015) – en A Walk Among the Tombstones is gebaseerd op de roman van Lawrence Block (My Blueberry Nights). Ik verwacht dus een script van een zeker niveau. Scott Frank zal ook de film regisseren en heeft op dat gebied echter niet zo heel veel ervaring. Zijn enige film, The Lookout (2007), dateert van een hele poos geleden.

Het personage van Matthew ‘Matt’ Scudder was al eerder gebruikt in 8 Million Ways to Die (1986) en werd toen vertolkt door Jeff Bridges. In deze film zien we naast Liam ook Whitney Able opduiken, naast Boyd Holbrook, Dan Stevens, Marina Squerciati en Sebastian Roché. En voor de muziek zal Carlos Rafael Rivera met deze film zijn debuut maken.

De trailer is intrigerend en ook wel angstraanjagend, zeker op de muziek van Soundgarden – Black Hole Sun, in een slow-versie van Nouela, een versie die jullie hier voor een kleine gift kunnen downloaden. Qua beeldvoering zijn we in ieder geval terug bij datgene wat we van Liam Neeson gewend zijn, ook al lijkt de terreur net dat tikkeltje meer agressief en meedogenloos. Toen ik het nieuws deze ochtend vernamen van die twee meisjes die op brutale manier werden vermoord in India door gefrustreerd uitschot, zou ik voorstellen dat Liam daar vigilante-gewijs orde op zaken stelt. Het zou tevens ook een bijzonder interessante film kunnen opleveren. A Walk Among the Tombstones komt op 19 september uit in de States, nadien op 22 oktober 2014 bij ons.


*** A Walk Among the Tombstones trailer ***

2 Comments

  1. Thibaut

    Een geweldige remix van Black Hole Sun, meteen aangeschaft! Thanks!

    Reply
  2. Xenia

    Bangelijke trailer !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *