Bradley Cooper in het vizier als nieuwe Indiana Jones

Eind vorig jaar heeft Disney de rechten van Indiana Jones opgekocht van LucasFilm. Er was op dit moment nog geen sprake van een nieuwe Indiana Jones prent onder Buena Vista bewind, maar dat zou wel het logische gevolg zijn van zo’n aankoop. De deal geeft zowel distributie als marketing rechten voor toekomstige Indy films. Paramount blijft wel betrokken als partner. En zo heeft Disney nog maar eens een zeer lucratieve franchise kunnen binnenhalen.

Bradley Cooper als indiana Jones

Na de zwaar tegenvallende Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) zat niemand echt te wachten op een 5de Indiana Jones met Harrison Ford. Laten we eerlijk zijn, Harrison Ford is niet langer een garantie op een box-office succes; de Top Flop 2013 lijst kan hiervan getuigen. Het werd zeker tijd voor nieuw bloed en als we de geruchten mogen geloven zou Bradley Cooper in het vizier staan als mogelijke opvolger.

Volgens de mensen van Latino Review zou Bradley aan het hoofd staan van een lijstje van acteurs die de hoed en zweep van Ford zullen overnemen. Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile), die eeder een véél beter script had geschreven voor Crystal Skull had geschreven die uiteindelijk niet werd gekozen, zou nu opnieuw aan het roer zitten van de nieuwe film. En als we de makers mogen geloven zouden ze van het personage een soort 007 figuur willen maken. iets wat uiteindelijk ook de bedoeling was van Steven Spielberg en George Lucas. Indiana Jones was hun James Bond.

Persoonlijk vind ik het een goede zaak dat we niet noodzakelijk een steeds maar oudere Indiana Jones aan het werk moeten zien. De James Bond reboot met Daniel Craig heeft bewezen dat zelfs wanneer iedereen moord en brand schreeuwt, de franchise uiteindelijk nog nooit zo succesvol is geweest. Uiteraard zullen ze het goed moeten inkaderen. James Bond werd gemoderniseerd en we zaten niet meer in de Koude Oorlog met schurken in kostuum die met lederen handschoen hun witte kat streelden. Of Indiana Jones een gelijkaardige update zal krijgen valt nog af te wachten. Archeologie is misschien iets meer tijdsgebonden dan het spionage-verhaal, en dus zijn de Nazi’s misschien nog niet meteen van de kaart. Wordt vervolgd…

Bradley Cooper foto uit The A-Team © Twentieth Century Fox Home Entertainment

***Related Post***
19/09/2012: Hier is de Indiana Jones Quadrilogy Blu-ray pack
17/09/2009: Mogelijks Sean Connery in Indiana Jones 5
15/10/2008: Steven Spielberg en George Lucas hebben Indiana Jones verkracht
05/10/2008: Harrison Ford klaar voor Indiana Jones 5

2 Comments

  1. MescaLiene

    Uitstekende keuze, maar wat mij betreft liever terug in de tijd en geen hedendaagse Indiana Jones. Dat hebben ze al geprobeerd met National Treasure. En die iconische zweep kan je toch niet zomaar laten vallen. In een hedendaagse film zie ik niet meteen een nuttig gebruik van dat attribuut.

    Reply
  2. Fabian

    Het zou me verbazen mocht Bradley Cooper toehappen, maar Disney is wel geen klein studiootje meer. Had zelf liever Nathan Fillion gehad als opvolger.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *