Breaking Bad seizoen 5 part 1 op Blu-ray

Er is een nieuwe Blu-ray verschenen vandaag van “Breaking Bad”, met name deze van het 5de seizoen. Maar let goed op de cover, je zou denken dat het gaat over het gehele seizoen, maar schijnt bedriegt. Het gaat om het eerste deel van het 5de seizoen en er zijn maar 8 episodes van het in totaal 16 afleveringen tellende seizoen. Toch wel misleidend om dan uit te pakken met Seizoen 5, en nergens te vermelden dat het eigenlijk gaat om het eerste deel. De snoodaards! Waarom nog niet uitpakken met een cover waarop staat ‘integraal seizoen’. Oh ja, dat hebben ze blijkbaar ook gedaan. Je zal deze editie maar in pre-order bestellen om er achteraf achter te komen dat het maar om half het seizoen gaat. Zoiets is toch krankzinnig. Maar bij deze zijn jullie in ieder geval gewaarschuwd.

breaking bad,vince gilligan,bryan cranston,aaron paul,jonathan banks,bob odenkirk,dean norris,betsy brandt

Maar uiteindelijk maar logisch ook want niet alle afleveringen zijn reeds uitgezonden. De laatste aflevering zou pas op 29 september in de States op tv komen. Maar voor de fans die nu al de eerste 8 afleveringen op een Hi-Def schijf willen met de nodige audio-commentaren, 3 ongecensureerde afleveringen en een pak behind the scenes filmpjes is er deze All Hail the King editie. En ja, dat viel me meteen op bij het bekijken van deze Blu-ray; deze twee schijven staan boordevol extraatjes, meer dan 9 uur bonus-materiaal. Waarschijnlijk is dit om het schuldgevoel van de uitgever ietwat te compenseren. Laten we immers niet vergeten dat ze hier een half seizoen aan het verkopen zijn voor de volle prijs van 35 euro (dat is bijna 5 euro per aflevering in plaats van 2 euro). Nu vraag ik me dus wel af hoeveel het integrale 5de seizoen zal kosten? 70 euro?!?

Wat betreft de kwaliteit van de afleveringen, daar is niets op aan te merken. De serie, onder supervisie van Vince Gilligan, kenmerkt zich nog steeds door haar slimme en creatieve scenario en haar uitstekende vertolkingen. In dit seizoen pikken we op na de dood van Gus. Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) proberen de show opnieuw op de rails te krijgen en hebben hun zinnen gezet om opnieuw crystal meth te koken. Zeker hun product zo begeerd is en ze nu geen baas meer hebben. Walter ontpopt zich steeds meer van gewone huisvader tot een soort meedogenloze drugbaron, maar dat is niet naar de zin van Skyler (Anna Gunn) die vreest voor het welzijn van haar kinderen.

Om alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden sluiten ze een partnerschap aan met Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) en Saul Goodman (Bob Odenkirk). Maar ondertussen wordt hij wel op de hielen gezeten door zijn schoonbroer Hank Schrader (Dean Norris) en zijn nieuwsgierige vrouw Marie (Betsy Brandt). Maar het drugswereldje is een vuile wereld en Walter zal zijn handen dus ook behoorlijk vuil moeten maken. De Blu-ray ligt vanaf 7 augustus 2013 in de winkelrekken.

***Related Posts***
01/06/2013: Breaking Bad season 3 review
29/01/2011: Breaking Bad season 1 review
09/02/2006: Top 25 Beste TV-serie

8 Comments

 1. micha

  Ik koop nooit iets on-line op voorhand, en dat is onder meer één van de redenen.

  Reply
 2. claes

  Ik zal wel wachten tot ik de serie integraal kan krijgen, maar ja dit ruikt naar afzetterij.

  Reply
 3. gilles

  Eén van de weinige series die ik volg. Niveau blijft hoog. Ik ga wel wachten tot alles uit is en dan bekijk ik in één ruk alle afleveringen

  Reply
 4. jonathan

  Mijn favoriete personage is en blijft Saul Goodman. Gingen ze trouwens geen spin-off maken van zijn karakter. Heerlijk foute advocaat.

  Reply
 5. Faysaul

  Fantastische serie, maar ze hadden misschien wel open kaart kunnen spelen op de cover, want toen ik de cover zag op Amazon dacht ik ook niet dat het enkel deel 1 was van het 5de seizoen. Stond nergens op de site, zelfs het aantal afleveringen stond er niet op. Je moest al in de commentaren grasduinen om misnoegde kopers te vinden die blijkbaar bij de neus werden genomen en de volle pot betaalden voor een halve serie.

  Reply
 6. fabian

  Ga ook wachten op de integrale box, hopelijk niet aan 70 euro, anders ga ik het wel on-line zien.

  Reply
 7. TonyMontana

  imho geen afzetterij. als fan van de serie moet je toch wel weten dat het 5e seizoen opgesplitst is in 2 delen en dat het 2e deel nog niet uitgezonden is…

  Reply
 8. Spence

  Hadden ze inderdaad op de kaft moeten zetten dat het om het eerste deel gaat. Ben ook een fan van de serie, maar ook fan van andere series en bijgevolg geen tijd om de boekhouding van elke individuele reeks bij te houden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *