De Franchise Meter

We hebben het hier al eens geregeld gehad over franchises die iets meer willen zijn dan een gewone trilogie. Maar we hadden hierin niet meteen een zicht of er al dan niet een patroon merkbaar was in de kwaliteit ervan, zoals dat wel al het geval was voor de trilogies met de trilogy meter. Wel, hier heeft De FilmBlog deze grafiek een stap verder gezet met de Franchise Meter, en analyseren we films die de trilogie zijn ontgroeid. En wat opvalt is dat er meestal wel een dalende kwaliteitstrend is, maar dat de laatste films meestal wel nog overtuigen. Niet alle franchises staan erop, maar hieronder zijn toch 16 belangerijke vertegenwoordigers.


franchise meter

***Related Posts***
19/02/2009: Trilogy Meter
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

1 Comment

  1. Nils

    Fast and Furious is de vreemde eend in de bijt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *