Assassin’s Creed in de maak met Michael Fassbender

Yup, er is een Assassin’s Creed (2015) film in de maak, een adaptatie van één van de betere games op de markt. Spijtig genoeg zijn de games die uitmonden in geslaagde films op één hand te tellen. Laten we hopen dat het script van de nog jonge en onervaren Michael Lesslie van een zeker niveau is, en dat ze een regisseur vinden die deze adaptatie in goede banen weet te leiden.

michael_fassbender_assassins_creed_movie.jpg

Korte inhoud: Het hoofdverhaal speelt zich af in 2012. Desmond Miles, een barman, wordt gevangengenomen door het bedrijf Abstergo, en als onderzoeksobject in de “Animus” geplaatst. Dat is een machine die herinneringen van voorouders van het subject uit het DNA haalt. Abstergo is geïnteresseerd in de herinneringen van Miles’ voorouder Altaïr Ibn-La’Ahad (Arabisch voor Niemandszoon), een sluipmoordenaar uit de 12e eeuw, ten tijde van de Derde Kruistocht. Desmond kruipt door middel van de machine in de rol van Altaïr. Het meest tot de verbeelding sprekende wapen van de Assassin van de Broederschap is een op het eerste oog niet zichtbare dolk. Door een ring die om de pink van Altaïr bevestigd is, wordt het mes door een mechanisme naar voren geduwd. Wanneer de vinger weer ontspannen wordt, zal de dolk weer verdwijnen in de handschoen van zijn gebruiker.

Voor de hoofdrol gaat nu al een gerucht de ronde dat Michael Fassbender in aanmerking zou komen. Dat zou wel indruk kunnen maken, ook al heeft de man eigenlijk geen Arabisch/Italiaans of Indiaans uiterlijk. Maar laten we vooral afwachten wie achter de camera zal kruipen. Zolang het maar Uwe Boll niet wordt. In ieder geval, met de gekozen releasedatum van 8 mei 2015 maken de makers het voor henzelf niet gemakkelijk aangezien The Avengers 2 (2015) een week eerder uitkomt. Naast Star Wars: Episode VII (2015) die ook rond deze periode zal uitkomen. De mensen bij Fox zullen voldoende in hun film moeten investeren willen ze indruk maken.


assassins_creed_4_black_flag_poster.jpgassassins_creed_ignite_the_revolution_poster.jpgassassins_creed_rogue_poster.jpgassassins_creed_revelations_poster.jpg

De film valt in ieder geval onder de controle van Ubisoft, en we weten van hen dat ze er niet voor terugschrikken om het stopcontact uit een project te trekken als de gang van zaken hen niet aanstaat. Anderzijds vond ik Prince of Persia: The Sands of Time (2010) maar een flauwe film. Hieronder vinden jullie tevens de trailer van Assassin’s Creed IV: Black Flag (2013), een game waar je best weg van blijft, volgens onze gamer des huizes, Filip. Ikzelf heb in ieder geval genoten van de eerste 2 games en hoop dat de film vooral uit deze twee games zijn inspiratie zal halen.


*** Assassin’s Creed IV: Black Flag trailer ***

6 Comments

 1. Kons

  Nice! Gaat Michael Fassbender nu twee uur lang achter veren gaan zoeken…?

  Reply
 2. bram

  Of in karretjes schuilen met hooi 🙂

  Reply
 3. micha

  Ik denk dat Ubisoft geen controle had over Prince of Persia. Jerry Bruckheimer had controle over alles en Ubisoft mocht toekijken.

  Reply
 4. Dominiek

  Ik geef je gelijk dat er weinig films zijn gebaseerd op games die goed waren, maar dat is gewoon te wijten dat de films veel te weinig middelen hebben. Hopelijk zullen ze Assassin’s Creed benaderen als een film gebaseerd op een comicbook.

  Reply
 5. Jabba

  Onnozelaars, een game al afbreken voor hij al uit is.

  Reply
 6. Bennett

  @Dominiek: Tomb Raider en Prince of Persia hadden niet alleen een Hollywood-budget maar ook nog een A-list acteurs, en ze waren beide behoorlijk teleurstellend, tot zelfs verwerpelijk slecht. Assassin’s Creed is een sterk game, vooral de eerste twee. Ik hoop dan ook dat ze het verhaal een beetje respecteren, maar met Ubisoft achter de schermen zal dit wel in orde komen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *