Site icon De FilmBlog

Games in 2013 waar je best weg van blijft

Jaarlijks komen er nieuwe games uit die met veel poeha worden aangekondigd en door diverse gamesites op handen worden gedragen en bejubeld met +90% scores. In realiteit zijn de game-reviews vaak minder kritisch dan de gemiddelde filmreview. Het is crisis, maar niet voor de game-business. Het zijn ‘gouden jaren’ en de verkoop blijft in de lift. En ik heb steeds meer de indruk dat de industrie op zijn lauweren aan het rusten is met de talrijke reboots en sequels van games. En veel van de gecreëerde hype is gewoon lucht en het game is vaak de moeite niet om er 50 euro of meer voor te betalen. Bijgevolg vond ik me geroepen een lijstje te brengen van 5 games die je best vermijdt in 2013.

Ik ben niet in het bezit van een glazen bol, maar bij bepaalde games kan je toch met enige stelligheid zeggen dat de opkomende hype best doorprikt moet worden. Volgens mij zullen de 5 volgende games voor meer teleurstelling zorgen dat tevredenheid. Je steekt beter je geld in games die wellicht wel de moeite zullen zijn, zoals ‘The Last of Us’ of ‘Watch Dogs’. Hier zijn in ieder geval de 5 games waar je best weg van blijft in 2013.

Games in 2013 waar je best weg van blijft

1. Lost Planet 3 (Capcom)
De vorige ‘Lost Planet 2’ sloeg qua design de bal compleet mis. Ik haat games waarin je nauwelijks weet wat background en wat speelbaar terrein is. Je moet soms gewoon met je vizier rondlopen om te weten welke vijand je kan neerschieten. Lijkt wel uit het SEGA-tijdperk. ook al zullen de makers en de fans ons willen doen geloven dat de 3rd person shooter ‘Lost Planet 3’ een veel beter game zal worden, heb ik er absoluut geen vertrouwen in. Laten we eerlijk zijn, ook de eerste ‘Lost Planet’ was geen goed game. En niets vertelt me van wat ik al heb kunnen zien dat ze het tij hebben kunnen keren. Het game speelt zich af in winterse oorden, maar is lang nog niet “cool” te noemen.

Waarom zou je hiervoor 50 euro voor neertellen is mij een groot mysterie. Je wacht best tot het game gedevalueerd zal worden tot de meer schappelijke prijs van 12 euro. Ik vermoed dat je hier zelfs niet al te lang zal moeten voor wachten.



2. Lightning Returns: Final Fantasy XIII (Square Enix)
Stond er iemand te wachten op de terugkeer van Lightning? Ik denk het niet en ‘Lightning Returns: Final Fantasy XIII’ zal spoedig wel het bewijs leveren. Ik vraag me af wanneer Square Enix zal stoppen met deze troep uit te brengen en zijn energie steken in een Final Fantasy game die volledig mee is met zijn tijdsgeest. Of misschien gewoon zorgen dat ‘Final Fantasy Versus XIII’ eindelijk eens wordt uitgebracht. In ieder geval is deze Lightning Returns een verspilling van tijd en energie.



3. The Walking Dead: Survival Instinct (Terminal Reality)
Na het vrij onnozele ‘The Walking Dead’ game zit niemand echt te wachten op ‘The Walking Dead: Survival Instinct’, en de eerste beelden zien er al even crappy uit als het eerste game. Het is een goedkoop en flets money-grabbing game wiens enige bestaansreden de succesvolle tv-serie is. De visuals in het game zullen ordinair zijn, de story is onbestaand en de gameplay zal wederom repetitief en boring zijn. Op zoek naar stomende en stinkende zombie crap, dit is uw game. Voor de rest, spaar uw geld voor ander en beter en heeft veel weg van een copy-paste job met andere kostuums in een licht gewijzigd decor.



4. Assassin’s Creed IV: Black Flag (Ubisoft)
De eerste ‘Assassin’s Creed’ en de sequel waren verrassend knappe games. De map zag er geweldig uit en de gameplay was gewoon dikke fun. Zelfs het plot en de dialogen waren van niveau. Nadien is het een beetje bergaf gegaan met ‘Assassin’s Creed 3’. De kaart zag er stukken minder boeiend uit en de gameplay was weinig innoverend. Bij momenten was het zelfs een tikkeltje saai, en ‘Assassin’s Creed IV: Black Flag’ ziet er al niet veel beter uit.



5. Dead Island: Riptide (Techland)
Dit opkomende role-playing horror game ‘Dead Island: Riptide’ ziet er weinig hoopvol uit. Het zoveelste uitgemolken zombie game. Waar zit de fun om horden zombies af te maken? Ook al wil het spel een ander pad betreden, verviel het eerste game in alle zombie-game clichés, en dit vervolg zal hetzelfde pad bewandelen. Het zal een grote teleurstelling worden, kom niet klagen dat we jullie niet hebben gewaarschuwd.



Exit mobile version