Eerste teaser trailer van de threequel Riddick

Na het zien van de Riddick (2013) trailer heb ik de indruk dat makers terug naar de roots wilden terugkeren. In ieder geval zullen we nu na Pitch Black (2000) en The Chronicles of Riddick (2004) een volwaardige trilogie hebben, en dat was lange tijd onzeker.

riddick,the chronicles of riddick,pitch black,vin diesel,David Twohy,Karl Urban,Katee Sackhoff,jordi molla,Antoinette Kalaj,science-fiction

Korte inhoud: Verraden door zijn eigen soort en voor dood achtergelaten op een verlaten planeet besluit Riddick (Vin Diesel), die krachtiger en gevaarlijker blijkt dan ooit te voren, te vechten tegen de buitenaardse roofdieren om te overleven. Al snel arriveren er premiejagers van overal uit het melkwegstelsel op zoek naar Riddick. Met zijn vijanden precies op de plek waar hij ze hebben wil, besluit hij nog éénmaal flink terug te slaan, alvorens hij op weg kan naar zijn thuis planeet Furya.

De cgi evolueert met de dag en de monsters op het witte doek worden alsmaar talrijker en gevaarlijker. En dit is niet anders voor de threequel. Riddick lijkt bij moment een soort Conan the Barbarian die het opneemt tegen draken en prehistorische aaseters. In de korte teaser zien we eigenlijk niet zo heel veel, maar wat we zien kan onze nieuwsgierigheid toch aanwakkeren. Het lijkt een big budget film, maar deze science fiction werd ingeblikt voor 38 miljoen dollar – wat voor een dergelijke film toch beperkt is. Maar naar verluidt zou Vin Diesel hebben ingeleverd van wat hij normaal zou verdienen, en een % genomen op de mogelijke winst van de film.

David Twohy, scenarist en regisseur van de Riddick films, wilde samen met Vin Diesel een R-rated film maken, en gezien het beperkte budget zal dit ook zo blijven. We mogen dus uitkijken naar een keiharde vendetta science-fiction prent met een Riddick die flik wat klappen zal uitdelen. Naast Vin, zien we ook Karl Urban terugkeren, naast Katee Sackhoff, Jordi Mollà, alsook het Albanese model Antoinette Kalaj. De film zou op 18 september 2013 bij ons in de bioscoop moeten draaien.


*** Riddick teaser trailer ***

***Related Posts***
26/09/2004: Mogelijk geen vervolg op The Chronicles of Riddick
07/09/2004: The Chronicles of Riddick review

2 Comments

 1. Riddick fan

  Eindelijk komt er een nieuw vervolg, was al een grote fan van Pitch Blank en Chronicles was best wel een goeie film, maar met het personage kan er veel meer aangevangen worden. Ben dus wel benieuwd, trailer ziet er indrukwekkend uit.

  Reply
 2. johan

  Pitch Black blijf ik een heerlijke B-film vinden.
  Synopsis klinkt cliche, special effects zijn niet veel bijzonders.
  Maar toch biedt deze film meer dan de doorsnee sf-film.
  De sfeer is dik in orde en de personages zijn net iets beter uitgewerkt.
  Chronicles kon me daarentegen totaal niet boeien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *