Deadfall met Eric Bana en Olivia Wilde

Het is nu toch al een tijdje geleden dat we nog iets hebben opgepikt van Eric Bana. Zijn laatste film was Hanna (2011), maar in de voorbije paar jaren heeft hij als acteur toch niet veel sterke rollen kunnen bemachtigen. Nochtans barst deze Aussie van het acteertalent.

deadfall,eric bana,stefan ruzowitzky,charlie hunnam,olivia wilde,kris kristofferson,sissy spacek,fargo,a simple plan,zach dean,die falscher

Zijn beste vertolking blijft die uit Munich (2006), maar wie weet kan hij voldoende indruk maken met deze nieuwe thriller Deadfall (2012) van de Oostenrijkse regisseur Stefan Ruzowitzky, die in 2008 de Oscar voor Beste Buitenlandse film won voor Die Fälscher (2007).

Korte inhoud: Addison (Eric Bana) en Liza (Olivia Wilde) zijn broer en zus. Ze zijn op de vlucht na een mislukte overval op een casino waarbij ze een rijksagent hebben gedood. Ondertussen is de voormalige bokser Jay (Charlie Hunnam) op weg naar zijn ouders, June (Sissy Spacek) en de gepensioneerde sheriff Chet (Kris Kristofferson), om Thanksgiving Day te vieren. Door een speling van het lot zullen hun wegen elkaar kruisen.

Het verhaal werd voor het witte doek geschreven en is het debuutscript van scenarist Zach Dean. Ik heb de indruk dat ze voor deze film hun inspiratie hebben gezocht bij Sam Raimi’s A Simple Plan (1998) en Fargo (1996) van de gebroeders Coen. De film zelf is R-rated omwille van de geweldscènes, de seks en de harde taal. Het is tevens een low-budget film (naar Hollywood normen) van een schamele 12 miljoen dollar.

De trailer spreekt me in ieder geval wel aan. Die geïsoleerde en besneeuwde Canadese landschappen zijn de ideale plek voor uit de hand gelopen foute plannen. Olivia Wilde moet ons tevens nog haar eerste geslaagde filmvertolking brengen. Benieuwd of zij ons kan verrassen. Geen idee wanneer Deadfall bij ons geraakt, maar hopelijk krijgt het een wijde bioscooprelease.

1 Comment

  1. kristan

    Olivia hoeft eigenlijk vooral niet teveel te acteren. Gewoon mooi zijn is voor mij al voldoende.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *