Top Gun 2 met Tom Cruise in de hoofdrol

Ze hebben er lang over zitten speculeren, maar blijkbaar komt er dan toch een Top Gun 2 (2014). Het eerste “concreet gerucht” kwam er in 2008, die op zijn beurt werd bevestigd in 2010. Nu zouden er zelfs “concrete plannen” op tafel liggen.


top gun,top gun 2,tom cruise,jerry bruckheimer,tony scott,anthony edwards,val kilmer,bad boys 3,michael bay,peter craig,mission impossible 5top gun,top gun 2,tom cruise,jerry bruckheimer,tony scott,anthony edwards,val kilmer,bad boys 3,michael bay,peter craig,mission impossible 5top gun,top gun 2,tom cruise,jerry bruckheimer,tony scott,anthony edwards,val kilmer,bad boys 3,michael bay,peter craig,mission impossible 5

Paramount zou naast hun Mission: Impossible 5 met Tom Cruise dus ook werk willen maken van een sequel op de populaire actieprent. Opmerkelijk is dat Tony Scott de regie van de film op zich zal nemen en Jerry Bruckheimer de film gaat produceren. Peter Craig, bekend van het misdaaddrama The Town (2010), neemt het scenario voor zijn rekening. De scenarist is tevens ook al bezig aan die andere threequel Bad Boys 3 (2010), waarin regisseur Michael Bay en producer Jerry Bruckheimer na 9 jaar opnieuw de handen in mekaar zullen slaan voor een zomer blockbuster.

In Top Gun (1986) was Cruise te zien als de zelfingenomen maar briljante straaljager-piloot Pete ‘Maverick’ Mitchell. Hij werd samen met zijn co-piloot Goose (Anthony Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Val Kilmer). Bij een tragisch ongeval waarbij zijn co-piloot het leven laat, realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. De actiefilm was een enorm succes en betekende de definitieve doorbraak van Cruise als Hollywood-acteur.

De inmiddels bijna 50-jarige Cruise gaf eind vorig jaar al aan zeker interesse te hebben in een hoofdrol in Top Gun 2. Tot die tijd gingen alleen geruchten dat hij zou terugkeren in een kleine rol of zelfs helemaal niet. Cruise gaf aan graag weer met Scott te willen werken. Dat gebeurde voor het laatst in 1990 bij de racefilm Days of Thunder, waar hij zijn toekomstige echtgenote Nicole Kidman ontmoette. Een leuk detail is dat Tony Scott tot 3 maal toe werd ontslagen op de set van Top Gun. Maar de relatie tussen Jerry en Tony is wel opperbest, gezien ze nadien nog 5 succesvolle actie-blockbusters hebben ingeblikt (Beverly Hills Cop II, Days of Thunder, Deja Vu, Crimson Tide, Enemy of the State).

***Related Post***
20/08/2012: Tony Scott pleegt zelfmoord op 68-jarige leeftijd
28/04/2012: Top Gun 2 met Tom Cruise in de hoofdrol
15/07/2010: Top Gun 2 geruchten
22/07/2008: Tom Cruise interesse in Top Gun 2
23/10/2007: Top Gun goes The Gay Way

3 Comments

  1. Douglas

    Are they serious ??? Hoe in hemelsnaam maak je hier een sequel van???

    Reply
  2. MB

    Toch wel leuk dat Tom Cruise weer van de partij is, anders is een sequel toch wel zinloos. Misschien nog beter was een remake, met meer actie en minder gay.

    Reply
  3. bart

    Ik dacht dat ze al een verhaal hadden uitgewerkt met onbemande drone-vliegtuigen in een soort man against machine verhaal. Leek me wel potentieel te hebben in een hedendaags tijdperk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *