Mr. and Mrs. Smith (2005) *** Blu-ray review

Met het uitbrengen van de Mr. and Mrs. Smith (2005) director’s cut blu-ray zullen we de film even bespreken. Het is de film die niet de geschiedenis zal ingaan omwille van zijn filmische kwaliteiten, maar wel omwille van het huwelijk van Brad Pitt en Jennifer Aniston die stuk liep (althans volgens de gespecialiseerde pers).

mr and mrs smith,brad pitt,angelina jolie,jennifer aniston,doug liman,go,the bourne identity,adam brody,vince vaughn,simon kinberg

Tijdens de opnames kon Pitt het wel zeer goed vinden met tegenspeelster Angelina Jolie en dus werden de eerste speculaties over een mogelijke romance de wereld in gestuurd. Een paar maanden later is Jolie ingetrokken bij Pitt en zou ze ook zwanger zijn van de acteur. Geen van de sterren heeft al officieel bevestigd (of ontkend) maar er zal dan toch wel iets van aan zijn.

Feit is wel dat ook op het scherm de combinatie Pitt / Jolie vonken geeft. Moesten Meneer en Mevrouw Smith door andere acteurs gespeeld worden, dan verloor de film de helft van zijn aantrekkingskracht en charme. Beide acteurs nemen hun rol niet al te serieus en het is duidelijk dat ze er veel plezier aan beleefd hebben. Eerst zou trouwens Nicole Kidman Mrs. Smith spelen, maar zij moest zich omwille van een overvolle agenda terug trekken. En toen wilde Pitt ook niet meer meedoen, totdat Angelina Jolie tekende voor de rol van Mrs. Smith. Gelukkig maar want Angelina Jolie en Brad Pitt zijn misschien wel de meest sexy sterren ter wereld en dat is net wat Mrs. and Mrs. Smith nodig had.

Korte inhoud: John en Jane Smith zijn nog maar zes jaar (vijf volgens John) getrouwd maar er zit al een serieuze sleur in hun huwelijk. Beiden leven totaal naast elkaar want ze hebben wel belangrijker dingen te doen dan hun huwelijk redden. John en Jane zijn immers twee van de gevaarlijkste huurmoordenaars ter wereld. Maar dat weten ze niet van elkaar. Wanneer ze beiden dezelfde opdracht krijgen en elkaars geheim ontmaskerd wordt, begint een klopjacht op leven en dood.

Doug Liman is de regisseur van dienst. Eerder maakte Liman furore met het zeer vermakelijke Go (1999) en vooral de actiefilm The Bourne Identity. In vergelijking met deze laatste lijkt Liman met Mr. and Mrs. Smith eerder op automatische piloot te werken. Hoewel Liman een paar keer staaltjes van zijn kunnen laat zien, de openingsscène is bijvoorbeeld heel knap uitgewerkt. En de auto-achtervolging kan gerust naast de actiescènes van The Bourne Identity (2002) staan. Doug Liman is ook uitvoerend producent en regisseur van de serie “The O.C” en van deze set heeft hij Adam Brody meegebracht. Fans van “The O.C.” en Seth Cohen zullen blij zijn want Brody speelt in Mr. and Mrs. Smith Seth Cohen met een geweer. Verder in de cast nog een uitstekende Vince Vaughn als de nog bij zijn moeder wonende vriend van Pitt.


mr and mrs smith,brad pitt,angelina jolie,jennifer aniston,doug liman,go,the bourne identity,adam brody,vince vaughn,simon kinbergmr and mrs smith,brad pitt,angelina jolie,jennifer aniston,doug liman,go,the bourne identity,adam brody,vince vaughn,simon kinbergmr and mrs smith,brad pitt,angelina jolie,jennifer aniston,doug liman,go,the bourne identity,adam brody,vince vaughn,simon kinberg
mr and mrs smith,brad pitt,angelina jolie,jennifer aniston,doug liman,go,the bourne identity,adam brody,vince vaughn,simon kinbergmr and mrs smith,brad pitt,angelina jolie,jennifer aniston,doug liman,go,the bourne identity,adam brody,vince vaughn,simon kinbergmr and mrs smith,brad pitt,angelina jolie,jennifer aniston,doug liman,go,the bourne identity,adam brody,vince vaughn,simon kinberg
© 2005 Twentieth Century Fox. All rights reserved.

Het scenario is behoorlijk onwaarschijnlijk en er zitten heel wat gaten in het verhaal. Het script is geschreven door Simon Kinberg die ook X-Men 3 neerpende. De dialogen zijn soms wat voorspelbaar en zitten vol clichés, maar zijn ook vaak grappig en worden met veel animo gebracht (vooral dan door Brad Pitt). Mr. and Mrs. Smith neemt zichzelf niet al te serieus, Brad Pitt en Angelina Jolie hebben zich duidelijk geamuseerd en ik ook. Conclusie: Mr. and Mrs. Smith is geen hoogstaande cinema, maar wel zeer leuk entertainment.

rating

Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 25 januari 2012

*** Mr. and Mrs. Smith trailer ***

2 Comments

 1. Mark Beckers

  Al bij al vond ik deze film zwaar over de top. De humor, het scenario, de actie en de cast. Sommige momenten waren nog wel om te lachen, maar over het algemeen blijft bij mij een negatief gevoel hangen. Misschien niet mijn soort humor ofzo. Met deze acteurs had er meer ingezeten. Dus ik sta zeker niet te wachten op deze director’s cut.

  Reply
 2. nic

  Als een film al berucht wordt omdat ze het ‘goed’ konden vinden op de set, dan is het ver gekomen.
  Was niet veel soeps trouwens.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *