Star Wars: The Old Republic is voor binnenkort

We hebben er lang op moeten wachten maar binnenkort is het nieuwe game Star Wars: The Old Republic (2011) in de handel. De mensen van De FilmBlog werden al een aantal weken geleden uitgenodigd om het Massively Multiplayer Online Role Playing Game on-line uit te testen, en geloof ons, het is bangelijk.

star wars,the old republic,george lucas,bioware,lucasart

Mensen die al fan waren van Star Wars: The Force Unleashed (VG 2008) of Star Wars: Knights of the Old Republic (VG 2003) zullen hier meer plezier aan beleven dan alle Star Wars fans die geconfronteerd werden met de prequels.

Star Wars: The Old Republic vindt plaatst nadat het Treaty of Coruscant werd ondertekend en er een nieuwe verdeling van de galaxy is ontstaan. Het spel introduceert de terugkeer van het Sith Empire – dat terugkeerde na hun nederlaag tijdens de Great Hyperspace War om wraak te nemen op de Galactic Republic en haar Jedi Order – dat nu de helft van galaxy beheerst na hun overwinning op de Great Galactic War.

Wat ons vooral is opgevallen is dat het verhaal, die uiteraard werd beïnvloed door George Lucas, bijzonder goed is uitgewerkt en ontdaan van alle Jar Jar Binks frivoliteiten waarvan we hier nog niet bekomen zijn. Maar ook qua actie moet het game niet onderdoen voor Call of Duty: Modern Warfare 3 (VG 2011). De light-saber gevechten zijn zowel visueel als auditief één van de grote pluspunten. Het enige minpuntje is dat de camera-controle bij de personages misschien iets vlotter had kunnen zijn. Een uitstekende cameravoering is vooral handig wanneer je wordt aangevallen door tientallen vijanden. Bij momenten is het dus wat verwarrend. Misschien hadden de developpers misschien nog wat meer tijd moeten vrijmaken om dit aan te pakken.

Anderzijds is de force-power een ander groot pluspunt. Je moet – net zoals elke goede Jedi/Sith – wel wat oefenen om die krachten op een efficiënte manier te kunnen gebruiken in een gevecht. Op het eerste zicht zou je eerder kiezen om de light saber te gebruiken in plaats van jouw speciale krachten, maar goed getrainde vechters zullen ‘the way of the force’ wel op het juiste moment kunnen gebruiken.

Het game is ontwikkeld door BioWare en LucasArts. De officiële release date is 20 december 2011 in Noord-Amerika, en in Europa 22 december 2011.


*** Star Wars: The Old Republic trailer ***

***Related Post***
05/06/2009: Star Wars: The Old Republic trailer

5 Comments

 1. Jan

  Ben ook wel benieuwd naar het game, want vaak zijn de cinematics véél beter dan het uiteindelijke game. Benieuwd of deze beter zal worden dan Knight of the Old Republic…

  Reply
 2. verhoeven nick

  nice

  Reply
 3. Ascardis

  Ik maak deel uit van de beta testers voor dit spel, dus ik heb het al gespeeld en hmm, eigenlijk vind ik het niet goed genoeg.
  Het is opnieuw een MMO die niets vernieuwends brengt, en het biedt ook geen fascinerende eyecandy aan om het gebrek aan nieuwe gameplay te compenseren.
  Maar het is Star Wars, dus je zal iedereen overal wel horen roepen hoe fantastisch het niet is…maar als veteran gamer ga ik daar niet mee akkoord.
  Been there, done that, already sold the T-shirt!!

  Reply
 4. mark

  Volledig eens met Ascardis, deze Old Republic is ‘old news’.

  Reply
 5. Stijn Croonenborghs

  Ik heb net het beta weekend achter de rug en ik wil jullie toch tegenspreken over het “niets vernieuwend” zoals jullie beweren.
  Ik speel al 6 jaar WoW en er vielen mij toch enorme verschillen op:
  + ALLE quests zijn voicecovered met bijhorende cutscenes. In WoW is het gewoon click, accept en hup verder.
  + De Dark/Light side keuzes zitten verweven in het spel en de keuzes die je kan maken in de dialogen.
  + Elke class heeft zijn eigen storyline, dus elke nieuwe avatar die je maakt heeft zijn eigen avontuur, bij WoW zijn alle qsts voor gelijk wie dezelfde.
  Het beta weekend was te kort om alles uit te testen maar mijn eerste indruk is dat dat The Old Republic de gameplay aspecten van een goede singleplayer RPG en en van een goede MMORPG zoals WoW samenbrengt. Het mag dan misschein niet vernieuwend zijn maar ik vond het verdomd knap gedaan.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *