Transformers Blu-ray Trilogie

Wanneer je geen moer geeft om een goed onderbouwd plot of slimme dialogen, laat staan diepgaande personages van vlees en bloed, wanneer je verzot bent op snelle glimmende actie, verpletterende cgi en vulgaire sexy meiden, dan kunnen jullie nu zitten geilen op de net uitgebrachte Transformers Blu-ray Trilogie pakket. Ben je dan op de koop toe nog eens bezeten op 3D en zijn jullie thuis al voorzien van een 3D-flatscreen met bijhorende brilletjes, dan zou ik nog even geduld uitoefenen, want Paramount plant binnenkort zelfs een 3D-editie.

transformers,transformers 2,transformers 3,shia labeouf,megan fox,michael bay,steven spielberg,Revenge of the Fallen,Dark of the Moon,Rosie Huntington Whiteley

Maar goed, ook al ben ik geen grote fan van Michael Bay, heb ik toch genoten van de eerste Transformers (2007). Ook al blijf ik met een gevoel zitten dat met een andere regisseur alles beter kon. Waarom science-fiction inruilen voor doelloze en bombastische melo die van het ene cliché naar het andere struikelt en wiens enige doel is: onnozele pubers met een cgi-orgasme te trakteren? Maar los van de glimmende speelgoed commercial en de cartoon-figuurtjes die het bevat, blijft een indrukwekkende showreel van film-technici (zowel beeld als klank) die hier het onderste uit de kan hebben gehaald. En als je al een beetje gevoelig bent voor hun werk, dan moet je de films ook zien op een deftig plasma-scherm in high-def.

Ook de fans van Steven Spielberg zullen zijn aanwezigheid wel gevoeld hebben, want hij nam de plaats in van Jerry Bruckheimer die eerder alle films van Michael Bay in goede banen leidde. En vreemd genoeg voel je dat Bay ook iets meer maturiteit heeft gekregen (of toch met de eerste film van de franchise), in tegenstelling tot zijn Pearl Harbour en Armageddon waar hij alles noodgedwongen moest ontkrachten met cynisme en flauwe grappen. Het enige wat hij nog niet heeft afgeleerd zijn de overbodige shots van helikopters die voorbij de ondergaande zon zweven, soldaten in slow-motion, achtervolgingen in groothoek en overladen met explosies.

De zwakste van de franchise is ongetwijfeld Transformers 2: Revenge of the Fallen (2009), gelukkig was Transformers 3: Dark of the Moon (2011) net dat tikkeltje beter. Maar de twee vervolgfilms blijven toch wel onder het niveau van de eerste film. Zelfs nadat Spielberg de vamp Megan Fox zomaar eventjes aan de deur had gezet en vervangen door de immer schone Rosie Huntington Whiteley, was het kalf al verdronken. Maar vergis u niet, de 3 Transformer films hebben bakken geld opgebracht. De laatste heeft zomaar eventjes wereldwijd 1,1 miljard dollar opgebracht. Met een productiebudget van 195 miljoen dollar kan dat toch wel tellen (de 3 films samen brachten wereldwijd een slordige 2,6 miljard dollar op!). Toch ga ik niet treuren dat ze er een punt zullen achter zetten.

Transformers 1: Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky (Shia LaBeouf) zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela (Megan Fox) dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.


transformers,transformers 2,transformers 3,shia labeouf,megan fox,michael bay,steven spielberg,Revenge of the Fallen,Dark of the Moon,Rosie Huntington Whiteleytransformers,transformers 2,transformers 3,shia labeouf,megan fox,michael bay,steven spielberg,Revenge of the Fallen,Dark of the Moon,Rosie Huntington Whiteley
© Paramount Home Entertainment

Transformers 2 – Revenge of the Fallen: De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.


transformers,transformers 2,transformers 3,shia labeouf,megan fox,michael bay,steven spielberg,Revenge of the Fallen,Dark of the Moon,Rosie Huntington Whiteleytransformers,transformers 2,transformers 3,shia labeouf,megan fox,michael bay,steven spielberg,Revenge of the Fallen,Dark of the Moon,Rosie Huntington Whiteleytransformers,transformers 2,transformers 3,shia labeouf,megan fox,michael bay,steven spielberg,Revenge of the Fallen,Dark of the Moon,Rosie Huntington Whiteley
© Paramount Home Entertainment

Transformers 3 – The Dark of the Moon: Nadat Sam Witwicky (Shia LaBeouf) is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

*** Transformers 3 – The Dark of the Moon trailer ***

***Related Posts***
21/06/2011: Steven Spielberg schrapt Megan Fox uit Transformers 3
30/04/2011: Transformers: Dark of the Moon pakt groots uit
06/09/2010: Figurant afgevoerd met hoofdwonde op Tansformers 3 set
27/05/2010: Rosie Huntington-Whiteley in Transformers 3, Megan Fox niet
06/01/2010: Top 10 worst movies of 2009

15/09/2009: Megan Fox is vulgair, grof, onuitstuitbaar en dom
01/02/2009: Transformers 2: Revenge of the Fallen teaser trailer
05/06/2008: Transformers 2 in productie
24/08/2007: Michael Bay kiest voor Blu-ray
23/08/2007: Transformers poster
24/07/2007: Transformers review
23/02/2007: Transformers 2 en Bad Boys 3 zitten er aan te komen
21/12/2006: Transformers trailer
15/06/2006: Transformers on ice
22/04/2006: Megan Fox in Transformers
11/04/2005: TV-spot met Transformers

3 Comments

 1. Bennett12

  Megan Fox of Rosie Huntington-Whiteley, het maakt uiteindelijk niet veel uit wat beiden zijn gekozen voor hun figuur en niet voor hun acteer-kwaliteiten. Het enige verschil is wel dat Rosie een grotere rol heeft dan Fox in Transformers 2. Het laatste uur van Transformers 3 is wel bangelijk, met non-stop actie. Misschien niet meteen een waardige afsluiter, maar toch een betere film dan de vorige.

  Reply
 2. JP

  De derde film vond ik nog wel meevallen, de tweede heb ik nooit gezien. Maar inderdaad, de eerste film is de beste, ook omdat alles nog nieuw was en het verhaal nog min of meer stand hield tussen al het cgi geweld.

  Reply
 3. gregg

  Ik ben geen grote transformers kenner ofzo, dus mss ligt het daar wel aan, maar de drie films waren wat mij betreft een zware teleurstelling. Geen verhaal, belachelijke dialogen en personages die nauwelijks het bekijken waard zijn. Deze franchise had zo ongelooflijk gaaf kunnen zijn met een competente regisseur aan het roer, het breekt m’n hart gewoon.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.