The Woman van horrormeester Jack Ketchum

Binnenkort zullen de echte horrorfans nog eens kunnen huiveren met The Woman (2011), een verfilming van een nieuw Jack Ketchum verhaal, de horror-auteur die verantwoordelijk is voor het lugubere boek Offspring, een werk die meteen op de zwarte lijst werd gezet van boeken die niet bestemd waren voor massa-consumptie.

the woman,jack ketchum,offspring,Lucky McKee,may,red,the woods,Pollyanna McIntosh,Sean Bridgers,Angela Bettis,horror,exploitation,Carlee Baker,Lauren Ashley Carter,Off Season

En het ziet er naar uit dat ze eindelijk met Lucky McKee (May, Red, The Woods) een min-of-meer talentvolle regisseur hebben gevonden, iets wat bij de vorige Ketchum verfilmingen vaak ontbrak.

Korte inhoud: Familieman en advocaat Christopher Cleek (Sean Bridgers) zal al het mogelijke moeten doen om z’n gezin te beschermen wanneer hij in contact komt met een wilde vrouw (Pollyanna McIntosh) die in de bossen rondom hun afgelegen buitenverblijf leeft. Cleek en z’n gezin ontdekken aan de hand van een reeks schrijnende ontmoetingen dat er meer aan de hand is met deze vrouw dan op het eerste gezicht lijkt, en dat de duivel soms een knap gezicht kan hebben.

Na het zien van de trailer ben ik hoopvol dat deze horrorprent niet zal ontgoochelen. Ook de casting van de film zit goed. Geen grote namen, maar zichtbaar wel acteurs die met emotie en drama overweg kunnen en niet vervallen in de karikatuur en de hysterie. Het is een slasher-gore film, maar dat wil niet zeggen dat het acteursspel van geen tel is. En met deze exploitation film hebben ze het duidelijk aan het rechte eind, en zoiets kan alleen maar de kijkervaring bevorderen. Zo zien we de favoriete actrice van McKee, Angela Bettis in de rol van de moeder, naast Sean Bridgers en Lauren Ashley Carter. Ook scream Queen Carlee Baker is van de partij.

Dit verhaal van Ketchum is eigenlijk een vervolg op zijn vorige boeken Off Season en Off Spring, ook al denk ik niet dat je de vorige werken moet gelezen hebben om deze film te kunnen volgen. Dit is in ieder geval het derde boek uit de Dead River series. Actrice Pollyanna McIntosh heeft trouwens de rol die ze speelde in Offspring (2009) hervat in deze film. De continuïteit is dus wel bewaard. Maar ik raad jullie aan het boek te lezen in plaats van de film, die zoals ik al had voorspeld in een eerder commentaar, nauwelijks het bekijken waard is.


the woman,jack ketchum,offspring,lucky mckee,may,red,the woods,pollyanna mcintosh,sean bridgers,angela bettis,horror,exploitation,carlee baker,lauren ashley carter,off seasonthe woman,jack ketchum,offspring,lucky mckee,may,red,the woods,pollyanna mcintosh,sean bridgers,angela bettis,horror,exploitation,carlee baker,lauren ashley carter,off seasonthe woman,jack ketchum,offspring,lucky mckee,may,red,the woods,pollyanna mcintosh,sean bridgers,angela bettis,horror,exploitation,carlee baker,lauren ashley carter,off season
© Paradiso Home Entertainment

The Woman gaat vanaf 14 oktober 2011 in de States in première en hopelijk wordt de film goed ontvangen dat we misschien hier in ons land de film ook mogen verwelkomen. Anders zal het DVD worden vrees ik.

***Related Post***
20/07/2008: Offspring van Jack Ketchum verfilmd

1 Comment

  1. Diesel

    exploitation staat meestal gelijk met de kijker zoveel mogelijk shockeren en provoceren met bruut geweld en gore, en zeldzaam zijn de film die als cult worden aanzien. Ik betwijfel of deze ooit deze status zal krijgen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *