In Time van Andrew Niccol

Justin Timberlake zagen we dit jaar nog maar net in Friends with Benefits (2011), en hier duikt hij al op in de nieuwe Andrew Niccol film In Time (2011). Niccol heeft een paar jaar gelden één van de beste debuutfilms ooit gemaakt, met name Gattaca (1997), en regisseerde onlangs nog Nicolas Cage in Lord of War (2005). De man is niet alleen een talentvolle regisseur, maar tevens een geniale scenarist (The Terminal, The Truman Show).

Korte inhoud: Welkom in een wereld waar tijd het ultieme betaalmiddel is geworden. Het verouderingsproces stopt op de leeftijd van 25 jaar, maar er zit een addertje onder het gras: je bent genetisch gemanipuleerd om nog één jaar te leven, tenzij je je nakende dood kan afkopen. De rijken “verdienen” tientallen jaren per keer (en blijven 25 jaar), waardoor ze nagenoeg onsterfelijk worden, terwijl de rest genoeg uren bij elkaar smeekt, leent of steelt om de dag door te komen. Wanneer een jonge man (Justin Timberlake) in het bezit komt van een fortuin aan tijd, wordt hij valselijk beschuldigd van moord. Hij wordt gedwongen op de vlucht te slaan met een mooie gijzelaar (Amanda Seyfried). De liefde van het duo, dat van minuut tot minuut leeft, wordt een sterk wapen in hun oorlog tegen het systeem.


in time,Andrew Niccol,justin Timberlake,olivia wilde,Amanda Seyfried,Friends with Benefits,science-fiction,The Happening,Cillian Murphy,Alex Pettyfer,Johnny Galecki,Matt Bomer,Elena Satine,Vincent Kartheiser,Yaya DaCosta,Bella Heathcote,Rachel Roberts,Jessica Parker Kennedyin time,Andrew Niccol,justin Timberlake,olivia wilde,Amanda Seyfried,Friends with Benefits,science-fiction,The Happening,Cillian Murphy,Alex Pettyfer,Johnny Galecki,Matt Bomer,Elena Satine,Vincent Kartheiser,Yaya DaCosta,Bella Heathcote,Rachel Roberts,Jessica Parker Kennedyin time,Andrew Niccol,justin Timberlake,olivia wilde,Amanda Seyfried,Friends with Benefits,science-fiction,The Happening,Cillian Murphy,Alex Pettyfer,Johnny Galecki,Matt Bomer,Elena Satine,Vincent Kartheiser,Yaya DaCosta,Bella Heathcote,Rachel Roberts,Jessica Parker Kennedy

De film heeft een solide cast, ook al zit Justin Timberlake niet bij mijn Top 20 van favoriete acteurs en de krankzinnige plot spreekt me vreemd genoeg wel aan. Het is het soort verhaal die erop of eronder kan zijn. Denk maar aan The Happening (2008) die op zich wel een leuk concept had voor een film, maar de uitwerking was lachwekkend slecht. Gelukkig heeft regisseur Niccol wel een betere reputatie. Enkel spijtig dat de 4 minuten lange trailer zoveel onthult van het verhaal. Het is alsof je de gehele film voorgeschoteld krijgt. Jullie zijn dus bij deze gewaarschuwd.

Olivia Wilde is dan weer te zien in allerhande science-fiction films de laatste jaren (Tron, Cowboys & Aliens), en ik kan dit alleen maar toejuichen. Vreemd genoeg zou ze de moeder spelen van Justin, die in het echte leven wel 3 jaar ouder is dan Olivia. Daarnaast zien we Cillian Murphy als de villain, naaste een karrenvracht van jonge acteurs en actrices. Tja, nu hebben ze een excuus om allemaal jonge acteurs te casten (Alex Pettyfer, Johnny Galecki, Matt Bomer, Vincent Kartheiser, Yaya DaCosta, Bella Heathcote, Rachel Roberts, Jessica Parker Kennedy), gezien dit ook deel uitmaakt van het concept is van de film.

Het wordt zeker wel een leuke film en ook de James Bond referenties in de trailer laten vermoeden dat de regisseur niet meteen interesse heeft in moralistisch gepalaver, maar eerder een leuke science-fiction thriller wil maken. En het zou me niet verbazen dat deze prent misschien wel eens in mijn Top 10 van Beste films van 2011 zal belanden. De toekomst zal het uitwijzen, meer bepaald op 30 november 2011. (de trailer werd vreemd genoeg wereldwijd geblokkeerd door Fox)

2 Comments

  1. margot

    Amanda Seyfried heeft blijkbaar een minuscuul rolletje volgens mij, en Olivia Wilde heeft waarschijnlijk hooguit een cameo-rol, tenminste van wat ik kan afleiden uit de trailer.

    Reply
  2. Joris

    zalig trailerke !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *