Adam Sandler raapt met Jack and Jill alle Razzies op

Er zit mogelijks een nieuw dieptepunt aan te komen voor Adam Sandler, want binnenkort is er Jack and Jill (2011), een zoveelste komedie waar hij de Eddie Murphy-toer opgaat en zich verkleed als vrouw. En tot overmaat van ramp zien we ook nog eens Katie Holmes opduiken.

adam sandler,jack and jill,katie holmes,al pacino,anger management,the wedding singer,reign over me,two for the money,dennis dugan,grown ups

Korte inhoud: Jack Sadelstein (Adam Sandler) is een succesvolle reclameman die in Los Angeles woont met zijn mooie vrouw (Katie Holmes) en kinderen. Echter, er is één moment in het jaar dat hij absoluut verafschuwt: het bezoek tijdens Thanksgiving van zijn identieke tweelingzuster Jill (Adam Sandler). Jills enorme drang naar aandacht en haar passief-agressieve houding maken Jack helemaal gek en zetten zijn rustige leventje op z’n kop.

Tot mijn grote verbazing zag ik in de trailer ook een kleine rol voor Al Pacino, die in de film zichzelf speelt. Het leek op het eerste gezicht een soort cameo, maar de acteur heeft duidelijk ook een paar zinnen in de film. Je zou denken dat de man nood heeft aan een kleine bijverdienste. De laatste film die ik me voor de geest kan halen waarin Pacino nog een (min of meer) sterke rol kon vertolken was in Two For the Money (2005). De meer recentere films zijn het vermelden nauwelijks waard.

Spijtig genoeg is er een afzetmarkt voor Adam-Sandler-komediefilms. Het is een vehikel die veel geld opbrengt en dus blijven ze die troep uit de grond stampen. En de acteur/regisseur die alles voor Adam Sandler inblikt de laatste jaren is en blijft Dennis Dugan. Ik denk dus niet dat er iets aan de formule zal worden gewijzigd. Het probleem met typetjes is dat er heel snel slijt op zit. The Wedding Singer (1998) vond ik nog wel ‘ok’, en Anger Management (2003) was best grappig. Maar veel van zijn films zijn het bekijken niet waard (cf. The Waterboy, Little Nicky, 50 First Dates, The Longest Yard,…). Nu en dan zien we hem in een ander soort film, maar deze film scoren meestal geen hoge toppen. Neem nu Reign Over Me (2007). Die film heeft met moeite wereldwijd 20 miljoen opgebracht, en dat was dan nog een film met Don Cheadle, Liv Tyler, Jada Pinkett Smith en Donald Sutherland.

adam sandler,jack and jill,katie holmes,al pacino,anger management,the wedding singer,reign over me,two for the money,dennis dugan,grown upsadam sandler,jack and jill,katie holmes,al pacino,anger management,the wedding singer,reign over me,two for the money,dennis dugan,grown upsadam sandler,jack and jill,katie holmes,al pacino,anger management,the wedding singer,reign over me,two for the money,dennis dugan,grown ups
© Sony Pictures Home Entertainment

De film zou maar pas op 1 februari 2012 in de bioscoop draaien, ook al is de film al lijkt het erop dat de Jack and Jill zo goed als afgewerkt is. Een mogelijke reden voor de late release is dat andere (lees: betere) films voorrang krijgen. Zoiets gebeurt wel vaker.

Update 02/04/2012: De film Jack and Jill van Adam Sandler heeft tien Razzies gewonnen voor slechte filmprestaties. De komedie met Sandler in de hoofdrollen won zondagnacht in alle categorieën voor slechte filmprestaties. Dat is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de filmprijzen, maakte de organisatie zondag bekend. De 45-jarige Sandler kreeg de prijs voor slechtste film, acteur, actrice en scenario. De melige komedie was genomineerd voor elf Razzies, maar Sandler verloor van zichzelf in de categorie slechtste scenario. Al Pacino won de prijs voor slechtste mannelijke bijrol. De acteur is er volgens de Razzie-jury niet in geslaagd zichzelf goed te spelen.

De film won ook in de categorieën slechtste vrouwelijke bijrol, slechtse ensemble, slechtste regisseur, slechtse koppel en slechtse gestolen filmidee, omdat het scenario te veel zou lijken op Glen or Glenda (1953). De komedie gaat over de huisvader Jack, gespeeld door Sandler, die onverwacht bezoek krijgt van zijn zuster Jill, ook een rol van Sandler. De winnaars worden bepaald door een jury met 650 leden en aan de hand van de Amerikaanse website Rotten Tomatoes waarop recensies worden verzameld. De Razzies werden zondagnacht voor de 32e keer uitgereikt.

*** Jack and Jill trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *