Poen scheppen met Little Fockers

Ikzelf zit niet meteen te wachten op deze uitgemolken komedie Little Fockers (2010), ook al heb ik goed kunnen lachen met Meet the Parents (2000), vond ik Meet the Fockers (2004) er nog net erdoor kunnen. Maar je kan nu al raden wat de mogelijke grappen zullen zijn. Voorspelbaarheid troef dus.

Korte inhoud: Na tien jaar lijkt Greg Focker (Ben Stiller) eindelijk geaccepteerd te zijn door zijn eigenzinnige en achterdochtige schoonvader Jack Byrnes (Robert De Niro). Maar wanneer de jonge vader van twee kleine Fockertjes gaat bijklussen bij een farmaceutisch bedrijf krijgt Jack toch weer argwaan. Opnieuw moet hij bewijzen dat hij geschikt is als echtgenoot van Pam (Teri Polo). Zal hij slagen voor Jacks ultieme test, zodat Greg hem zal kunnen opvolgen als hoofd van de familie of wordt het vertrouwen tussen de twee mannen voorgoed verbroken?


little_fockers_robert_de_niro.jpglittle_fockers_ben_stiller.jpg

Het verschil met de twee vorige films is dat de regisseur van dienst deze keer niet Jay Roach, maar wel Paul Weitz (American Dreamz, About a Boy, American Pie). Maar de voltallige cast is terug. En als je weet dat Robert De Niro met Meet the Fockers zomaar eventjes 20 miljoen dollar opstreek, en hij voor deze film opnieuw 20 miljoen krijgt – alsook Ben Stiller, moet ik er geen tekening bij maken waarom ze allemaal van de partij zijn. Het is poen scheppen. Robert De Niro heeft trouwens in zijn gehele carrière nog nooit zoveel kunnen incasseren. Zelfs een acteur als Al Pacino heeft met moeite nog maar 11 miljoen kunnen opstrijken voor een prent. Het budget van Little Fockers is dan ook wat opgetrokken naar 125 miljoen dollar, maar al dit geld gaat voor een groot stuk naar de acteurs.

Wat de trailer betreft, hoef ik hier ook niet veel woorden aan vuil maken. Het is wat het is. Over-the-top humor met het accent op de vertrouwensbreuk tussen de twee hoofdpersonages. Maar de chemie tussen Ben Stiller en Robert De Niro is er nog steeds. Laten we hopen dat de makers het aandurven om af te stappen van hun uitgemolken formule en deze komedie toch origineel genoeg maken.


*** Little Fockers trailer ***

***Related Post***
25/02/2007: Met Little Fockers een trilogie

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *