Sam Raimi praat over World of Warcraft

Er is al een tijdje bekend dat Sam Raimi de zware klus op hem heeft genomen om het wereldbekende en meest populaire game van het laatste decennia, Warcraft (2016) van Blizzard Entertainment, te gaan verfilmen. Ondertussen is de releasedatum ook al met twee jaar verschoven, maar in tegenstelling tot het Hobbit-avontuur lijkt hier toch meer schot in de zaak te zitten. Op IGN stond het volgende interview met Sam Raimi over dit ambitieuze filmproject:

“I love the visual world that the guys over at Blizzard have created. It’s incredibly, engrossingly terrifying and exciting. And I like the use of scale, the giant monsters they have, I love the different landscapes your character can move through. I like the first person interaction you have with other players online. There’s so many aspects about the game I really enjoy, like the battles, like performing spells and learning new spells and getting to the next level like everyone else.”


© Blizzard Entertainment

Over het script van Robert Rodat zei Raimi het volgende: “we’re still working on the story right now. “There’s no real angle on it, we’re just trying to create realistic characters that can live in the World of Warcraft as though you were in the game itself, in one or two or three of those environments, and see the interaction with those great mythical, iconic characters.”

Het is in ieder geval duidelijk dat Raimi niet wakker ligt van de vloek over game-adaptaties. Hij zal, net als met de introductie van Spider-Man, het filmgenre moeten heruitvinden. Het productiebudget zou momenteel bengelen rond de 100 miljoen dollar, maar ik verwacht dat dit cijfer nog zal stijgen. De referentie zal uiteraard Lord of the Rings zijn met startkapitaal van 93 miljoen dollar. De wereld van WoW is trouwens voor een groot stuk “geïnspireerd” (gekopieerd) van het kaartenspel Warhammer die op zijn beurt de mosterd ging halen bij Tolkien en Michael Moorcock. Ik ben in ieder geval benieuwd of de film ook de interesse zal kunne opwekken van mensen die WoW niet spelen, laat staan niet nog nooit van gehoord hebben (…in dit laatste geval mensen die op Mars leven of zo).

***Related Posts***
22/07/2009: Sam Raimi regisseert World of Warcraft
20/06/2006: Steven Spielberg interesse in World of Warcraft?
10/05/2006: World of Warcraft verfilmd

3 Comments

 1. Depechia

  eindelijk nog eens een Raimi film waar ik naar kan uitkijken. Na Spider-Man 3 was het goed geweest en vond ik al dat hij geen Spder-Man 4 moest doen. Leuk te horen dat hij de LotR toer opgaat. benieuw…

  Reply
 2. Pak-Man

  Dat zou voor mij de reden zijn om deze prent te gaan zien:) Maar qua game-adaptaties zit ik meer te wachten op God of War.

  Reply
 3. Christophe

  Is weer een filmpje waar Sam Raimi zal mogen kiezen tussen de fans plezieren met nauwkeurige verfilming van ieder detail, of gewoon zijn eigen ding doen gebaseerd op WoW, en zo een betere film te maken.

  ->Mijn verwachting is het eerste , maar ik hoop het tweede.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *