Piranha 3-D met Double-D boezems

Dit wordt huilen van het lachen…en ook wel een beetje huilen van pure platvloersheid. Maar het maakt niet uit, het is niet dat we grootse verwachtingen hadden met een remake genaamd Piranha 3-D (2010) van de Fransman Alexandre Aja (Mirrors, Haute Tension, The Hills Have Eyes remake). Toch opmerkelijk hoeveel bekende acteurs er opduiken in deze prent, Elisabeth Shue, Christopher Lloyd, Ving Rhames en opmerkelijk ook Richard Dreyfuss die na zijn Jaws (1975)-avontuur terugkeert naar levensbedreigende wateren. “This time they won’t need a bigger boat.”

Korte inhoud: Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het 4th of July feest staat garant voor zuipend sekstoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden…

Ja, de 3D begint mij ook de strot uit te hangen, maar weet je, deze prent is misschien (naast Avatar) een film die baat heeft met de 3D-techniek. Het is een horrorprent en wat beter dat die vraatzuchtige visjes met hun vlijmscherpe tandjes vanuit het niets op je komen afgestormd. Ook die opspattende bloedklonters verhogen met de 3D-techniek het gore-effect. Daarnaast heb ik in de trailer kunnen opmaken dat het verhaal zich afspeelt tijdens Springbreak, met heel wat rondhuppelende, schaarsgeklede bimbo’s met double-D balkon verpakt in een wet t-shirt. Wat beter om hiervan te genieten in 3D!

Maar ze moeten wel nog de techniek van de 3D conversie op punt zetten, want Clash of the Titans (2010) was niet altijd even overtuigend. Integendeel, ik had het gevoel dat bepaalde scènes er minder fake zouden uitzien zonder 3D-conversie. Maar met Piranha 3-D lijkt het erop dat bepaalde scènes met echte 3D beelden bewerkt werden in post-productie. Ik ben benieuwd.

Ik vind het wel spijtig dat Jan De Bont zijn Meg project heeft moeten opdoeken, want dit had anders ook wel een leuke horrorfilm kunnen zijn. Maar deze kan ook wel leuk zijn. Alexandre Aja is één van die Franse cineasten die nog wel degelijk werk aflevert. In tegenstelling tot veel van mijn collega’s vond ik de remake van The Hills Have Eyes nog zo slecht niet, zeker in vergelijking met het origineel. Haute Tension en rel=”noopener” target=”_blank”>Mirrors (2008) waren stevige thrillers. Deze film lijkt over-the-top te zijn, maar het heeft er wel alle schijn van dat het allemaal wel bedoeld is en volledig in de sfeer van de 80’ties horrorfilms. Het is bloederige entertainment, met horror-regisseur Eli Roth in de cast, en een karrenvracht aan mooie meiden (Dina Meyer, Jessica Szohr, Kelly Brook en Riley Steele). Ontdek het zelf in september 2010 in onze zalen.

Kelly Brook HQ picture gallery: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 en 24

*** Piranha 3D trailer ***

***Related Post***
17/04/2009: Elisabeth Shue in Piranha 3D van Alexandre Aja
08/06/2005: De Piranha’s herwerkt

9 Comments

 1. berten

  Ik moet Haute Tension nog zien maar Mirrors vond ik een stevige horror. Deze is misschien iets meer om te lachen, vooral met een Eli Roth die plots opduikt, de aanwezigheid van Richard Dreyfuss, de rondborstige babes, …Het zal een gezellige slechte film zijn die ik zeker WIL zien in de bios.

  Reply
 2. Boris Karloff

  ja, ja, ik snap het wel dat het dubbel zit, maar wat met die verdomde house muziek?! Ik wil gerust lachen met de overdreven gore, maar een beetje respect voor mijn oren alstublieft!

  Reply
 3. Showan

  De foto’s zien er gortiger uit dan de trailer.
  @Boris: volledig gelijk over de muziek. Lijkt wel een clip van Benny Benassi. Maar ik veronderstel dat het de bedoeling was.

  Reply
 4. Jerre

  trailer interesseert me niet maar die double D-borsten des te meer. Laat maar komen! 😀
  Hopelijk verknoeien ze alles weer niet met slechte computer effecten…

  Reply
 5. Dirk

  ben niet zeker dat ik deze cheese-fest ga zien in de bioscoop, maar het lijkt me een leutige horror. De 3D voorstellingen kosten meer en ik weet zo niet of deze meerkost voor deze film wel de moeite waard is.

  Reply
 6. johan

  kijk deze trailer
  http://www.youtube.com/watch?v=SSM2_lk7F3E&feature=player_embedded
  veel slechter kan het niet 🙂

  Reply
 7. Aart

  Dus dan maar 3D en dikke tieten. Ik snap het wel.

  Reply
 8. Sammy

  haha! Dat is ook heel lang geleden, en ja, moet best leuk zijn in 3D. Doet me een beetje denken aan Jaws 3D, hoewel de animaties wel heel fake waren. Ook de haai zag er bij momenten belachelijk uitgeknipt uit. Maar de techniek zou toch al geëvolueerd moeten zijn met films als Avatar. Benieuwd.

  Reply
 9. Pieter-Jan

  De eerste Piranha was uiteraard beter, maar ook deze sequel deed wat de eerste Piranha deed: inzetten op vermaak, en ik kan dit genre wel smaken. De personages waren alleen een stuk minder interessanter dan in het eerste deel. maar wat wil je ook in krap 70 minuten dat de film duurde. Al bij al geen slechte prent.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *