Centurion van Neil Marshall overtuigt niet

Ik heb de laatste tijd al veel belabberde trailers gezien, maar deze Centurion (2010) trailer is in zijn soort toch de meest verderfelijke. En nochtans ben ik (was ik) een groot bewonderaar van regisseur Neil Marshall.

centurion_2010_poster.jpg

Hij is niet alleen verantwoordelijk voor de huiveringwekkende The Descent (2005), maar tevens de enige regisseur die een geloofwaardige en charismatische actieheldin in beeld kon brengen. En na Doomsday (2008) brengt hij met deze film opnieuw een vrouw met ballen op het voorplan van deze peplum. Maar na het zien van deze trailer is mijn enthousiasme in ieder geval serieus bekoeld.

Korte inhoud: Groot Brittanië, het jaar 117. Quintus Dias (Michael Fassbender), de enige overlevende van een aanval van een guerilla groepering op zijn familie, trekt samen met Generaal Virilus’ (Dominic West) legendarische ‘Ninth Legion’ leger door het land, om een aanval voor te bereiden op de groepering en om hun leider Gorlacon (Ulrich Thomsen) te vernietigen.

Het begin van de trailer lijkt wel op een samenraapsel van deleted scenes uit Gladiator (2000) en King Arthur (2004). Maar het is allemaal behoorlijk amateuristisch en het geheel ziet er behoorlijk inspiratieloos uit. Veel actie-sequenties maar bitter weinig dialoog-scènes of intrigerende karakters. Zelfs de vrouwelijke actieheldin (en ex-bondgirl) Olga Kurylenko komt niet bepaald overtuigend in beeld.

Maar het ligt misschien aan de foute trailer die een complete fout beeld weergeeft van de film. Laten we het in ieder geval hopen. Maar één ding is zeker, Neil Marshall is geen Ridley Scott en dus moeten we misschien onze verwachtingen laag houden. Laten we niet vergeten dat Gladiator de lat wel heel hoog heeft gelegd voor dergelijke prenten. Laten we ook niet vergeten dat er ook sterke acteurs in de film zitten. Het zal wachten worden op de nieuwe trailer, maar als het al een kleine troost mag zijn ziet deze film er toch beter uit dan The Last Legion (2007).

*** Centurion trailer ***

2 Comments

  1. samsung Genoa

    Kon mij ook niet gelijk bekoren, maar dat heb ik sowieso met weinig trailers, de natuurlijke achtergronden zien er wel goed uit.

    Reply
  2. Micha

    Lijkt meer op King Arthur dan op Gladiator, zware blauw-filter, vrouwelijke heldinnen met verf op hun gezicht, Scandinavische acteurs,… Maar de actie heeft wel veel weg van Doomsday.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *