Lizard wordt enige villain in Spider-Man 4

De fans van Sam Raimi (The Evil Dead, The Quick and the Dead, A Simple Plan, Spider-Man 1-2-3) hebben hun geloof in de regisseur verloren na het zien van de teleurstellende Spider-Man 3 (2007) film. Maar Raimi bleef niet bij de pakken zitten en keerde terug naar zijn horror-roots met de geweldige over-the-top Drag Me to Hell (2009), een echte aanrader voor elke horrorfan. Maar nu is de tijd rijp om de fouten te herstellen en met een Spider-Man 4 (2011) de franchise met glans beëindigen.

De grootste fout die Sam Raimi maakte in de vorige film was dat hij iets teveel villains had. Enkel al het personage van Venom verdiende een eigen film, maar hier werd hij gereduceerd tot een last-minute-thrill. Maar ook het personage van Hobgoblin en Sandman kwamen nauwelijks uit de verf. Nu blijkt volgens MarketSaw dat de regisseur opnieuw gaat voor slechts één villain. Niet Carnage, Mysterio of Morbius, maar wél Lizard.

De echte naam van Lizard is Dr. Curt Connors, het personage dat vertolkt werd door Dylan Baker in Spider-Man 3. Dr. Connors en de Lizard zijn als Dr. Jekyll en Mr. Hyde. In zijn menselijke vorm is Dr. Connors een vriend en bondgenoot van Spider-Man. Als de Lizard is hij echter een gevreesde superschurk. Dr. Curt Connors was een getalenteerde arts die dienst deed in het leger. Hij werkte als velddokter om gewonde soldaten ter plekke te helpen. Tijdens een missie werd zijn rechterarm dusdanig verwond dat hij geamputeerd moest worden. Toen hij weer thuis was raakte Dr. Connors geobsedeerd door het vermogen van reptielen om verloren lichaamsdelen te laten teruggroeien. Hij bestudeerde de biologie van reptielen intensief, en ontwikkelde hiermee en experimenteel serum van reptielen DNA in de hoop zichzelf zo dezelfde regeneratiekrachten te geven en zijn arm terug te laten groeien. Hij testte het middel op een konijn, en met succes. Daarna gebruikte hij het op zichzelf. Connor’s arm groeide inderdaad terug, maar de bijwerkingen van het serum waren niet te overzien. Hij veranderde in een reptielachtig wezen.

Dr. Curt Connors beschikt niet over superkrachten. Hij is echter wel zeer intelligent en bedreven op het gebied van genetica en herpetologie. Als Connor’s veranderd in de Lizard neemt zijn kracht echter toe tot bovenmenselijk niveau. Ook zijn snelheid en reflexen nemen toe, tot een niveau gelijk aan dat van Spider-Man. Hij kan net als Spider-Man op muren klimmen. Door zijn dikke geschubde huid kan hij moeilijk worden verwond en de meeste wapens weerstaan. Tevens beschikt de Lizard over vergrote genezende krachten, waardoor hij snel kan genezen van verwondingen en verloren lichaamsdelen kan terug laten groeien. Zijn staart is Lizards belangrijkste wapen. Net als alle reptielen is de Lizard koudbloedig en wordt dus zwakker als hij wordt blootgesteld aan een koude omgeving. Lizard kan alle reptielen binnen een mijl afstand via telepathie bevelen geven. Lizards intelligentie varieert sterk van bruut en beestachtig gedrag tot dat van de gemiddelde mens.

Laten we hopen dat Lizard een betere beurt krijgt dan Venom. Ik ben wel geen grote fan van acteur Dylan Baker, maar we zullen wel zien wat Raimi ervan bakt. Een beetje tegen de verwachtingen komt Tobey Maguire dan toch terug als Peter Parker en tot spijt van wie het benijdt is ook Kirsten Dunst opnieuw van de partij als Mary Jane Watson…gezien ze niet verpletterd werd door een betonblok of in stukken geblazen door een C4-explosie in de vorige film… één van de zovele tekortkomingen uit Spider-Man 3.

***Related Posts***
12/06/2012: The Amazing Spider-Man review
15/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen
14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit
06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?
09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?
28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?
08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi
01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?
24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?
28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

2 Comments

  1. govert

    ik hoop dat dit blijvend is, want de lizard is een geweldig personage dat zich kwa ontwikkeling kan meten met doc ock,ik vond het eigenlijk al verbazingwekkend dat ie niet genoemd werd in eerdere berichten

    Reply
  2. Dexter

    Blij dat Sam Raimi nog steeds de film wil regisseren en tussendoor nog horrorfilmpjes maakt. Drag Me to Hell nog niet gezien maar de trailer spreekt me wel aan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *