Site icon De FilmBlog

The Twilight Saga: New Moon trailer

Na het succes van Twilight (2008) is hier dan uiteindelijk The Twilight Saga: New Moon (2009) van The Golden Compass regisseur Chris Weitz die regisseuse Catherine Hardwicke mocht vervangen nadat ze zich niet kon vrijmaken. En bij het zien van de trailer ben ik eigenlijk wel een beetje onder de indruk van de adaptatie van Weitz.

Het heeft er alle schijn van dat hij niet alleen zijn eigen film heeft gemaakt maar ook wel de emotionaliteit bewaard uit de eerste prent. Ben zeker wel benieuwd naar het resultaat, maar mijn verwachtingen zijn toch niet bijzonder hoog. En misschien is dat maar goed ook.

Korte inhoud: Nadat Bella (Kristen Stewart) herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward (Robert Pattinson) en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraagbaar is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vind troost bij Jacob Black (Taylor Lautner), waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen…

De film is gebaseerd op New Moon van Stephenie Meyer en kreeg een productiebudget van 51 miljoen dollar wat zeker niet onaardig is. De kans is in ieder geval wel groot dat deze film beter zal worden dan het origineel. Die eerste film was voor mij een iets te naïeve chick flick die vooral zijn pijlen had gericht op teenage-girls die nog steeds onder de indruk zijn van hun eerste kus. Ik hoop echt dat met de nieuwe regisseur ook het verhaal iets meer maturiteit zal vertonen. Wij moeten nog wachten tot 18 november 2009 alvorens deze sequel in de bioscopen draait. Heb je het boek gelezen, laat het ons weten wat je ervan vond in de reacties.

***Related Posts***
21/12/2010: Eclipse review
16/03/2009: The Twilight Saga: Eclipse in regie van Drew Barrymore?
11/10/2008: Twilight maakt indruk

Exit mobile version