Martin Scorsese waagt zich aan Frank Sinatra

Martin Scorsese gaat een biopic maken over acteur en zanger Frank Sinatra, bijgenaamd The Voice. Scorsese is normaal op zijn best in films over de maffia, en dus heeft het er alle schijn van dat Sinatra een voltreffer wordt. Het magazine Variety schreef het volgende:

De productie van de prent is in handen van Universal Pictures en Mandalay Pictures. Het scenario is van de hand van Phil Alden Robinson (Field of Dreams). De voorbereidingen van de film zijn al jaren aan de gang. Het duurde namelijk een tijdje vooraleer de familie eruit was, hoe het verhaal van Sinatra het beste verteld kon worden. Dat doet vermoeden dat het element georganiseerde misdaad behoorlijk op de achtergrond zal verzeilen. Voorts nam het verkrijgen bij de maatschappij Frank Sinatra Enterprises van de muziekrechten ook veel tijd in beslag.

Wie de rol van The Voice zal spelen, is nog niet bekend, maar er wordt gefluisterd dat Scorsese de taak zal toevertrouwen aan zijn huidige fetish-acteur, Leonardo DiCaprio. In zijn ruim een halve eeuw omspannende carrière won de zanger met de blauwe ogen 11 Grammy’s; als acteur hield hij het bij één Oscar voor de (uiteraard) mannelijke bijrol als het heethoofd Private Angelo Maggio in het Pearl Harbor-drama From Here to Eternity (1953) van Fred Zinnemann. Sinatra trad op in 58 films, waaronder de baanbrekende prent over drugsverslaving The Man with the Golden Arm en het verbluffende The Manchurian Candidate van John Frankenheimer. Met onder andere Dean Martin en Sammy Davis Jr vormde hij de zogenaamde Rat Pack, entertainers die in de sixties de casino’s en de vrouwen in Las Vegas onveilig maakten.

Sinatra overleed op 82 jarige leeftijd in 1998 aan een hartaanval. Zijn laatste woorden waren niet “And now the end is near, and so I face the final curtain” (uit My way), maar “I’m losing”. De 66-jarige meervoudige Oscarwinnaar Martin Scorsese heeft in zijn vruchtbare carrière tot nu toe éénmaal een biopic gerealiseerd: ‘Aviator’, over het leven van de excentrieke miljardair Howard Hughes, en heeft voor het genre blijkbaar de smaak te pakken gekregen.

Er was reeds een film gemaakt over The Rat Pack (1998) van Rob Cohen met niemand minder dan Ray Liotta als Frank Sinatra, maar de film scheerde geen hoge toppen en werd meteen versluisd naar het kleine scherm. Uiteraard zal dit project wel meer succes boeken. Het wordt in ieder geval uitkijken naar wie uiteindelijk de rol zal krijgen. Een fascinerend verhaal wordt het zeker.

1 Comment

  1. Miiki

    Een jaar geleden zou Brett Ratner die film nog regisseren. Ben blij te horen dat uiteindelijk Scorsese de biopic zal maken. Stel je anders voor dat Chris Tucker de rol zou krijgen van Frank Sinatra!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *