Dolph Lundgren in Universal Soldier III A New Beginning

Jean-Claude Van Damme is misschien niet de slechtste acteur die we kennen, maar door zijn opeenstapeling van flops is het wel zo dat zijn reputatie niet veel waard meer is in filmland. Geen enkel acteur, die zijn reputatie hoog in het vaandel draagt, wil naast the Muscles from Brussels draaien en JCVD krijgt trouwens ook geen films meer aangeboden waarmee hij een kans maakt om door te breken. Ditzelfde geldt trouwens ook voor Steven Seagal die zich trouwens volledig heeft toegelegd op country zang en straight-to-dvd-B-movies.

universal_soldier_day_of_reckoning_2012_poster02.jpg

De enige films waar die actiehelden nog de pers mee halen zijn sequels van succesvolle actieprenten, in de stijl van Under Siege 3. En ook Van Damme heeft er zo ene op stapel liggen, met name Universal Soldier III: A New Beginning (2009). Als de titel al zo origineel is als de film, belooft dit weinig goeds. Voeg daarbij dat regisseur Simon Fellows tot vervelens toe heeft bewezen (Until Death, Second in Command, Blessed) dat hij een vreselijk slecht regisseur is. Je voelt het straight-to-dvd label al aankomen. Er was zelfs ook een gerucht dat afkomstig was van de filmstudio met de bewering dat ze “geen meerwaarde” zagen om Dolph Lundgren terug te brengen. Werkelijk?!? Wie zijn die apen die men heeft toegelaten om films te maken?! Elke sequel van een succesvolle film heeft er baat bij dat de oorspronkelijke cast terugkeert! Maar wacht, blijkbaar hebben ze zelfs gelogen!

Het was de uiterst charismatische Dolph (zie foto) die verheldering bracht in een interview op MTV Movies:

“Absolutely untrue”, Lundgren insisted, clearing the air with a surprise call to MTV News HQ. “I’ve met with the producers many times, and I AM the one resisting. I want it to be a good picture, and I’m working with the producers on the materials and trying to work it out. The truth is it’s still a script and I think it needs some work.”

One of the main sticking points, Lundgren said, was the size of the roles offered to both of the main actors from the original 1992 film which, according to JCVD, amounted to about “10 days of work”. Basically glorified cameos, Lundgren said.

“Neither me nor Jean-Claude were carrying the picture and I didn’t agree with that,” Lundgren told us. “I think we have to be in the film more to give the audience what they want.”

Goed gesproken Mr. Drago! Maar wat verwacht je van een B-regisseur en een producer (Mark Damon) die onlangs vond dat Captivity (2007) een goede film zou worden. Het zijn prutsers die geen flauw benul hebben hoe ze een succesvolle actieprent moeten afleveren, ook al kregen ze een script als dat van The Bourne Identity in hun schoot geworpen. Lundgren wil pas terugkomen wanneer het script de moeite is voor DE FANS, en daar heb je de reden waarom hij niet zal deelnemen.

Het is enkel sprijtig dat Jean-Claude Van Damme niet tot dezelfde conclusie is gekomen maar blijkbaar wil vasthangen aan die paycheck voor een beschamende cameo-rol in een sequel van het zoveelste knoopsgat. Voor mij is het zelfs eenvoudig, als die twee niet in de sequel zitten huur ik zelfs de DVD niet. Waarom zou ik die prutsers (regisseur en producer) ondersteunen die enkel willen teren op het succes van een andere film (waar ze NIETS mee te maken hadden) en er zelfs niet in slagen om de oorzaken van dat succes in te zien. Ik snap dan ook niet al die promotie rond JCVD als het maar zou gaan om een cameo-rol. Bij ons noemen ze zoiets ‘boerenbedrog’.

Update 26/01/2009: Zo zie je maar dat mensen hun principes snel vergeten wanneer er geld mee gemoeid is. Blijkbaar heeft Dolph Lundgren van gedacht veranderen en toch een cameo-rolletje spelen in Universal Soldier 3. Hij heeft 6 draaidagen, JCVD heeft er 20 van de 45 draaidagen. Nu, dit betekent niet dat ze even snel in beeld zullen verschijnen en even snel verdwijnen. Laat ons van de veronderstelling uitgaan dat één draaidag iets minder dan 3 minuten bruikbaar materiaal omvat, wel dan zou hij in principe maximum 18 minuten in de film kunnen zitten. Toch niet niets, maar wel spijtig dat het zo weinig is. Maar misschien zit er wel een confrontatie in tussen die twee mannen. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat de makers hopen dat de nieuwe cast (waarvan de namen op dit ogenblik nog niet bekend zijn) de franchise kan verder zetten, beseffend dat die twee veteranen stilaan iets te oud zullen zijn. Of we met 20 dagen voor JC kunnen spreken van een ‘Van Damme film’ valt nog te bezien.

3 Comments

 1. Accu

  ik had hier zowiezo al niet veel van verwacht. De tweede US trok trouwens op niets. Wel spijtig dat we geen nieuwe Punisher film krijgen met Dolph. Daar zou ik nog wel voor tekenen.

  Reply
 2. Fabian

  Waarom kunnen die twee geen actiefilm maken die NIEST te maken heeft met Universal Soldier. Er was ooit sprake van een Steven Seagal vs VanDamme film, maar daar is spijtig genoeg ook niets van gekomen.

  Reply
 3. govert

  ik zag wel een geweldige trailer van jcvd getiteld jcvd

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *