Site icon De FilmBlog

J.J. Abrams aan boord van Star Trek XI

Wooooow ! J.J. Abrams zou officieel hebben bevestigd dat hij de nieuwe Star Trek XI (2008) zal produceren en naar alle waarschijnlijkheid ook regisseren. Ondertussen werkt hij aan het scenario met Alex Kurtzman en Roberto Orci.

J.J. Abrams maakt een goeie beurt in Hollywood de laatste jaren. Hij is de bedenker van de tv-series “Alias” en “Lost” en bewees een goeie actie-regisseur te zijn met Mission: Impossible III (2006). De box-office resulaten die de film kreeg waren een geruststelling voor de studio’s; de man was te vertrouwen met hun poen. En zie, hij zal proberen de Star Trek-franchise uit het slop te halen.

“Het is fantastisch maar ook een beetje surrealistisch. Ik heb elke aflevering van elke Star Trek serie thuis op DVD. Ik heb ze niet allemaal gezien, maar ik weet genoeg van Star Trek om de film te kunnen maken.”

Al een poos gingen geruchten de ronde dat Abrams met Star Trek XI bezig was, maar Abrams nam de tijd om zijn gedachten over het project op te maken en wilde ontkennen nog bevestigen. Nu is de stilte gebroken.

“Er zijn tien Star Trek films gemaakt en allerlei verschillende tv-series, dus voor mij was het een kwestie van eerst uitzoeken wat de studio precies in gedachten had.”

En ondertussen is Abrams ook één van de best betaalde filmmakers in de wereld geworden. Onlangs tekende hij contracten met Paramount en Warner Bros TV, die hem bij elkaar een inkomen garanderen van $55 miljoen. Paramount voorzitter Brad Grey en Warner Bros president Joe Roth waren blij dat ze de kans kregen om Abrams bij Disney weg te kapen. De zakenmannen noemen Abrams een drievoudige traktatie omdat hij een goede scriptschrijver, een goede producent en een eersteklas regisseur is. De heren zijn er tevens van overtuigd dat Abrams wel eens kan uitgroeien tot de nieuwe Steven Spielberg. Jah, ik zelf ben daar niet zo overtuigd van. Trouwens, dat hadden ze ook gezegd van M. Night Shyamalan, maar dat was nog voordat hij zijn fameuze boek had geschreven.

Wat betreft Star Trek, ik heb een pak afleveringen gezien en denk al jaren dat ze daar beter eens een deftige film van maken in de stijl van Event Horizon (1997) meets Alien (1979). Los van die belachelijke pakjes en die wacko-personages kan je hiermee een spannend space-avontuur maken met een potentieel van tientallen filmsequels. Zorg voor een uistekende cast en dit verkoopt als zoete broodjes. Dus ja, I am a believer.

***Related Posts
18/10/2008: Nieuwe Star Trek afbeeldingen

Exit mobile version