Michael Bay laat zijn oog op The Hitcher vallen

Tegenwoordig zijn remakes, sequels en prequels schering en inslag; eerst van oudere films, daarna om de dingen beter te maken, gevolgd door remakes van buitenlandse producties. Nu zijn we uiteindelijk gekomen in een stadium waar alles wat ook maar enigszins geld kan maken, in aanmerking komt voor een remake. Volgens Filmforce zou Michael Bay niet alleen bezig zijn met de Texas Chainsaw Massacre Prequel, maar zou eveneens plannen hebben om The Hitcher in een nieuw kleedje te steken.

Ik lig er in ieder geval niet wakker van; It’s business as usual. Iedereen weet trouwens wat er is gebeurd met de remake van TCM, of de rotzooi à la I Still Know What You Did Last Summer. Dus waarschijnlijk ook hier een popcorn-teenage-PG-13 film van geen enkel belang.

Toch vond ik de premisse van de film The Hitcher heel interessant. Met een kleine ervaring in scenario-schrijven kan je al een schitterende film afleveren. En mijn castingvoorstel zou de volgende zijn:

Jim Halsey: Mark Ruffalo
John Ryder: Ted Levine
Nash: Kate Mara

Update 01/06/2006: De meest geschikte kandidaat om psycho Rutger Hauer op te volgen in de remake is volgens Michael Bay’s productiemaatschappij Platinum Dunes: Sean Bean. De acteur is inmiddels dan ook gecast in de rol van de seriemoordenaar die de romantische road trip van een jong stel tot een ware hel maakt.

Sophia Bush (One Tree Hill) is gecast als de vriendin van het stel dat door Bean geterroriseerd wordt. Wie haar mannelijke tegenspeler wordt is nog niet bekend. Regisseur Dave Meyers maakt met deze film zijn debuut. Eerder regisseerde hij videoclips van onder andere Outkast, The Offspring, Jennifer Lopez, Janet Jackson en Britney Spears. De opnames voor de nieuwe Hitcher beginnen eind deze maand in Texas.

***Related Posts***
25/11/2006: The Hitcher remake
03/04/2005: The Island, een film van Michael Bay

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *