Komt er een Evil Dead IV ?

Voor de mensen die geregeld eens surfen op De Ultieme FilmBlog, zullen hebben gemerkt dat er tegenwoordige een heropleving is van de remakes en de prequels, naast de gewone sequels. Dit blijkt the way of the future te zijn. Zijn de verhalen op? Is er niets nieuws te vertellen? Is dit pure commercie? Dat zal wel, maar heel af en toe, niet al te vaak, is er een verborgen sfeertje aanwezig om de dingen beter en/of anders te maken. Remakes van goede films vind ik nog altijd het meest delicate. Amerikanen (en Fransen voor hetzelfde geld) houden niet zo van ondertitels, dus worden aan de lopende band remakes gemaakt (een paar bekende voorbeelden zijn: La Jetée/Twelve Monkeys – Les Diaboliques/Diabolique – Insomnia – Shichinin no samurai/The Magnificent Seven – La Totale!/True Lies – Le Prix du Danger/The Running Man – Nattevagten/Nightwatch – Ringu/The Ring – Solyaris/Solaris – Le Retour de Martin Guerre/Sommersby – Abre Los Ojos/Vanilla Sky – Spoorloos/The Vanishing – Un éléphant ça trompe énormément/The Woman in Red – Force Majeure/Return to Paradise – …).

Maar remakes van goede films in DEZELFDE taal voelt toch wel vreemd aan. Red Dragon/Manhunter, Psycho, Stepford Wives, Pink Panther of Rollerball zijn daarbij mooie voorbeelden. Nu is er blijkbaar een idee om een remake van een remake te maken: The Evil Dead, en dan nog door het team Sam Riami en Bruce Campbell. Volgens Empire Online zou Sam Raimi de nieuwe versie niet willen regisseren.

Ik vind Sam Raimi een God onder de filmmakers en zijn The Evil Dead is voor mij een meesterwerk, gemaakt met heel weinig middelen en toch zo aangrijpend, grappig en vernieuwend. Waarom in godsnaam deze cultklassieker voor de 3de keer (!) willen remaken (Evil Dead II kan je niet zien als een sequel, maar wel degelijk als een remake met iets meer middelen). Evil Dead 3, bekend onder de titel Army of Darkness had dan weer een compleet andere invalshoek en qua verhaal was het ook een andere film. Maar hier is dus duidelijk sprake van een remake van de eerste film.

Raimi heeft na Spider-Man 2 geen financiële problemen meer zou ik zo denken, waarom dan opnieuw een remake??? Of wordt het de popcorn versie, net zoals The Texas Chainsaw of Dawn of the Dead. No f*@#in way!! Dan nog liever Freddy vs. Jason vs. Ash

***Related Posts***
04/05/2007: The Evil Dead volgens Sam Raimi
02/05/2007: Spider-Man 3 posts
02/01/2006: De nieuwe Evil Dead remake volgens Bruce Campbell
19/11/2004: The Evil Dead IV ?
23/08/2004: Freddy vs Jason vs Ash

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *