Star Wars Revenge of the Sith teaser

Normaal gezien was de teaser-trailer van Star Wars: Episode 3 – Revenge of the Sith voorzien voor maandag 8 november. Wel beste SW-fans, de mensen van Movie List hebben, samen met nog een aantal andere sites, de teaser-trailer reeds publiek gemaakt. En ja, het ziet er veelbelovend uit, hoewel ik me bij bepaalde shots, misschien iets te voorbarig, zorgen maak. Het is duidelijk dat Anakin Skywalker, a.k.a. Darth Vader, de sleutelfiguur is in de film. De vraag blijft hoe George Lucas episode III (2005) nu gaat verbinden met episode IV (1977). In de teaser zit een vrij belachelijk rise-of-dracula-shot van Darth Vader in zijn zwart pakje regelrecht uit de jaren ’70!!! Kwalitatief hebben ze iets mee van de outtakes van Star Wars V. Alsof het publiek er nu pas klaar voor is.

De beelden zien er groots uit, met een gigantisch ruimteschip gevecht. De fotografie ontgoochelt opnieuw, maar dat wisten sommigen onder ons al maanden aan een stuk. High Definition Camera’s zijn Video Camera’s en de beeldkwaliteit blijft vreemd aanvoelen, zelfs met de overzetting naar 35mm negatief om korrel toe te voegen (typische filmlook). Maar ja, gezien de scherpe contouren van de digitale beeldkwaliteit, zijn effecten met green-key (of blue-key naargelang de kleur) veel eenvoudiger en kosten tapes een pak minder dat de pellicule bobijnen. Star Wars III lijkt de film der films te zijn, hoewel het laatste deel van de prequel-trilogie ($115M) het met de helft van het budget van Spider-Man 2($200M) moet doen, en dat voor een science-fiction film waar alles moet worden gecreëerd. Nu, Lord of the Rings deed het met nog iets minder financiën ($94M), en hij kon ook niet even op locatie gaan filmen in New York. Dus, laten we afwachten. Toch, ben ik niet 100% op mijn gemak na het zien van de teaser. Maar wie weet, is dat misschien de geboorte van een nieuwe marketing-truuk. Namelijk slechte teasers maken, om zo mensen te ontgoochelen en te grote verwachtingen de kop in te drukken. Het publiek wordt na het zien van de première verrast en positieve mond-aan-mond-reclame, de beste reclame die een film kan krijgen, loopt als een vuurtje.

Hier is tevens de link van de nieuwe filmposter. Ook niet meteen een smaakvolle compositie, maar men beweert dat in de zwarte cape met de afbeelding van het masker van Darth Vader ook een heleboel personages verborgen zitten, zoals Grievous, Boba Fett en The Emperor. Wil je daarover meer weten, ga dan een kijkje nemen op TheForce.net. Ikzelf heb er nog 4 zebra’s, 2 konijnen en een het achterwerk van George Lucas in gevonden.

Update 12/03/2005: post.

3 Comments

 1. Maarten

  teaser ziet er inderdaad niet geweldig uit. Het lijkt wel een film uit de jaren 80 met een aantal beelden uit SW ep2!! Hopelijk is de film beter.

  Reply
 2. Sine Metu

  die ziet er idd ferm uit.
  en het leunt precies wat meer aan bij de eerste trilogie…

  ik kijk er enorm naar uit en ik hoop dat ik niet weer word teleurgesteld (wat bij 1 en 2 het geval was).

  Reply
 3. Dave

  Ik heb zo mijn bedenkingen over de capaciteiten van Lucas als regisseur. Maar allé, jij weet en ik weet dat we hem toch gaan zien, wat ze ook mogen zeggen.
  😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *