Cursed (2005) * Blu-ray review

Het heeft 4 jaar geduurd sinds we nog iets hebben gehoord van Wes Craven. Zijn laatste film, Cursed (2005), was al een tijd geleden in productie gegaan maar omwille van incoherenties terug naar de drawing-boards gestuurd. Het is een lang verwachte samenwerking met het creatieve genie Kevin Williamson (scenarist van Scream 1,2 & 3, The Faculty, I Know What You Did Last Summer,…). Het ziet er dus naar uit dat de twee horror meesters met de nieuwe film het klassieke weerwolfgenre willen aanpakken, en in een nieuw huiveringwekkend (en misschien campy) kleedje willen zetten.

cursed,wes craven,christina ricci,joshua jackson,judy greer,Ginger Snaps,An American Werewolf In London,van helsing,teen wolf

© Miramax

In tegenstelling tot intellectuele retro-oefeningen in horror zoals we hadden kunnen zien in films als Cabin Fever, zou Cursed toch een pure blood zijn, die zich afspeelt in het moderne en hippe Los Angeles. Een weerwolf zet zijn tanden in drie jonge mensen die op hun beurt te maken zullen hebben met de vloek van de wolf. Net zoals in An American Werewolf In London is ook opnieuw de grootmeester van de make-up Rick Baker van de partij. En ik kan nu al met zekerheid zeggen dat de wolf nog meer allure zal hebben dan deze in Ginger Snaps of in Van Helsing.

Of de film inderdaad vernieuwend zal zijn valt nog af te wachten. Verschillende geruchten steken de kop op dat Cursed veel mee heeft van Teen Wolf (de komische weerwolf prent met Michael J. Fox) en dit is nu niet meteen een signaal dat je naar buiten wil brengen. Toch zal de film die typische humor dragen die we gewoon zijn in de Wes Craven films; pittig en verrassend. (zoals daar zijn: “I guess there’s no such thing as safe sex with a werewolf.” )

Korte inhoud: Tijdens een heldere nacht met volle maan verliezen Ellie (Christina Ricci) en haar broer Jimmy de macht over het stuur en daardoor stort een andere weggebruikster met haar auto in een ravijn. Ze proberen haar te helpen, maar tijdens deze reddingsoperatie worden broer en zus gebeten door een hondachtig wezen. Sindsdien is hun leven niet meer hetzelfde. Het ongeluk blijkt veel meer dan een noodlottige samenloop van omstandigheden. De broer en zus beschikken plotseling over onverklaarbare lichamelijke krachten en zijn allebei enorm prikkelbaar. Ze worden beheerst door oncontroleerbare impulsen en kunnen hun nieuwe dierlijke ‘gaven’ maar moeilijk in bedwang houden. Het mysterie rond hun vloek moet opgelost worden voordat alles en iedereen meegesleurd wordt in de gevaarlijke klauwen van dit krachtige kwaad.

In de film zien we oa. Christina Ricci, Joshua Jackson, Judy Greer en helaas ook Scott Baio. De filmmuziek komt van Marco Beltrami (Mimic, Hellboy, Blade II), wat vrij logisch is voor het genre film die het zal zijn.

Update: Blijkbaar zou er geen screening van de film en dit is niet meteen een goed teken. Ook de regisseur Wes Craven wil liever dit project vergeten.

rating


Beoordeling: 1 / 5

Recensie door op 12 september 2004

***Related Posts***
23/06/2005: Red Eye, korte inhoud + trailer
27/02/2005: Studio weigert screening van Cursed

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *