Basic Instinct 2, the good, the bad and the…stupid

Basic Instinct 2 komt eraan en het is geen parodie. Toch heb ik zo een licht vermoeden dat hij een ondertitel als deze zou kunnen gebruiken: Basically Stupid. Volgens de berichten uit Hollywood zou Ashton Kutcher zich voorbereiden om met Sharon Stone in de sequel te spelen. Ik had het voelen aankomen, gezien Sharon Stone de laatste jaren bewezen heeft dat zij echt de verkeerde keuzes maakt op vlak van film en hopeloos zit te wachten op haar come-back. Haar laatste pijnlijke catastrofe was in Catwomen, waar ze bewijst dat ze niet meer die geslepen seductrice is, die we hebben leren kennen in Basic Instinct en Casino.

We zien haar in; A Different Loyalty, Cold Creek Manor, Beautiful Joe, Picking Up the Pieces, Simpatico, The Muse, Gloria – allemaal draken van films die van de hand van Rob Van Eyck konden komen. Je moet trouwens 7 jaar terug in de tijd gaan om nog een film te zien waar ze een degelijke rol in had, en dan was het nog niet zo’n super film (The Mighty, Last Dance). Ze mag dan nog een IQ hebben van 154, maar intelligentie is blijkbaar geen factor voor succes in Hollywood.

Maar wat mij nog het meest absurd in de oren klinkt is dat ze pretty-boy Ashton Kutcher als de plaatsvervanger van Michael Douglas zien. Dit is gewoon hilarisch. De loverboy van Demi Moore Kan Gewoon Niet Acteren! Hoeveel fims moet hij nog maken vooraleer het publiek door zijn mooie boys-look heen zal kijken. Hij is het typische voorbeeld van het pop-idool of Big Brother fenomeen, geschapen door de media – All Looks No Talent. Laat ik even jullie geheugen opfrissen: Dude, where is my car, My Boss’s Daughter, Just Married, Texas Rangers en The Butterfly Effect (die laatste had een goed verhaal, maar het kwam gewoon niet van de grond). Ashton Kutcher zorgt er voor dat Keanu Reeves lijkt op Marlon Brando!

Trouwens, Basic Instinct 2 zonder Michael Douglas, is dat niet zoals Indiana Jones zonder Harrison Ford. Douglas had waarschijnlijk al een voorgevoel dat deze film zwaar gaat floppen, en dankte voor het voorstel.

Dit hebben gezegd, kijk ik met volle verwachtingen uit naar de film van acteur Kevin Spacey, die zowel zal acteren als regisseren. Spacey is het soort acteur die een B-scenario kan omtoveren tot iets waarvan je kan van genieten, en gewoon de pannen van het dak staat te acteren in schitterende films zoals L.A. Confidential, Se7en, Midnight in the Garden of Good and Evil, American Beauty, The Shipping News en The Usual Suspects. Zijn tweede film na Albino Alligator (1996), heet Beyond the Sea over de performer Bobby Darin. Je kan reeds genieten van de trailer.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *