Wrong Turn (2003) **½ Blu-ray review

Wrong Turn is dan weer het prototype van de slasherfilm, waar een echte horror-fan zeker kan van genieten. Net zoals Cabin Fever gaat het hier over een aantal slachtrijpe jongeren in het bos (wanneer gaan ze nu eens leren dat bossen in Amerika niet veilig zijn!), maar in tegenstelling tot de vorige neemt deze film het genre ietsje meer à la lettre.

wrong_turn_2003_blu_ray.jpg

© Dutch FilmWorks

Veel slachtoffers die we nauwelijks kennen en een bende slechteriken waarin we nauwelijks kunnen geloven. En natuurlijk is de film voorspelbaar! Maar wat is voorspelbaar, en komt dit de film ten nadele? Dat is de vraag. En in Wrong Turn (2003) kan deze graad van voorspelbaarheid toch de film niet bederven, integendeel, hij is op sommige momenten echt zeer genietbaar. De film is niet bijzonder origineel geregisseerd door Rob Schmidt die vaak grijpt naar zijn subjectieve camera-standpunten, en moet eigenlijk alles hebben van de acteurs (Eliza Dushku, Desmond Harrington, Jeremy Sisto), die in deze film bijzonder goed hun job doen.

Korte inhoud: De jonge zakenman Chris Finn komt in een file terecht en gezien hij over een paar uur een belangrijke meeting heeft, besluit hij om de eerste de beste afslag te nemen. Helaas verdwaalt hij op een onbekende bosweg. Tot daar de verklaring van de titel. Hij komt van de regen in de drup als hij even niet oplet en frontaal op de auto van de mooie Jessie en haar vier vrienden inrijdt. De twee auto’s liggen natuurlijk volledig in de prak, en het groepje besluit om te voet op zoek te gaan naar hulp. Evan en Francine, twee van Jessies vrienden, stellen voor om op hen te wachten bij de wagens. En met de revolutie van de gsm, moeten scenario-schrijvers tegenwoordig allerhande bochten nemen om het handig communicatiemiddel een halt toe te roepen. Als het de batterij niet is, zal er wel geen netwerk zijn.

Na een fikse wandeling (waarin de wandelaars voortdurend worden opgeschrikt door akelige geluiden) opzoek naar een telefoon, ontdekken ze per toeval een verlaten huis. Hadden de jongeren nu een geen gat in hun filmcultuur, dan zouden ze hoogstwaarschijnlijk The Texas Chainsaw Massacre gezien hebben, en alle onheil aan zich voorbij laten gaan. Helaas, blijkbaar is geen telefoon in het huis, en net als het viertal het huis wil verlaten, worden ze opgeschrikt door drie akelige kerels, die er op het eerste gezicht geen goede bedoelingen op nahouden. In paniek verstoppen de jongeren zich onder het bed, maar dit blijkt alles behalve een goede zet, en het viertal raakt alleen maar meer in paniek als ze zien hoe de drie mannen de verhakkelde lijken van Evan en Francine op de vloer neerkwakken. Vanaf dit moment is de film pure fun.

Wat ik nog over deze film wil vertellen, is dat er slechtere films zijn van het zelfde slasher-genre, maar dat deze niet meteen als klassieker herinnerd worden. Er is een mooie scene bij het vallen van de nacht waar onze hoofdpersonages verstoppertje spelen met de kwaadaardige gemuteerde hillbillies. Verder is er bijzonder veel aandacht gegaan naar make-up (wat altijd goed meegenomen is) en deed Stan Winston (Aliens, The Terminator, Jurassic Park en The Thing) een voortreffelijke job in het maken van de 3 beulen, die wel iets mee hebben van de orks uit Lord of the Rings. Maar mij hoor je niet klagen.

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 9 januari 2005

2 Comments

  1. Dave

    Heeft iemand nog deze film gezien? Benieuwd naar reacties?

    Reply
  2. maarten

    ja, en inderdaad trekken die monsters op de orks van LOTR. Misschien hebben ze een paar maskers mogen lenen. Hadden er toch genoeg …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *