Neighbors 2: Sorority Rising (2016) **½ Blu-ray review

Ik ken bitter weing geslaagde komedie sequels. De meeste zijn gewoon herkauwingen van de oorspronkelijke film. En ook deze Neighbors 2: Sorority Rising (2016), het vervolg op Bad Neighbors (2014) is niet ongelooflijk origineel, maar het heeft zijn momenten.

neighbors_2_sorority_rising_2016_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Mac (Seth Rogen) en Kelly Radner (Rose Byrne) verwachten hun tweede kindje en ze zijn klaar voor de stap naar de Vinexwijk. Ze moeten alleen nog hun huidige huis verkopen, maar de buren krijgen nieuwe buren en dit keer zijn het meiden… Hoe erg kunnen die nou zijn? Het blijkt een vereniging van losgeslagen studentes, met Shelby (Chloë Grace Moretz) die de groep aanstuurt. Mac en Kelly zijn genoodzaakt om de hulp in te schakelen van hun vorige buurman Teddy (Zac Efron) om de dames van Kappa Nu tot de orde te roepen.

Het positieve aan Neighbors 2: Sorority Rising is dat het eigenlijk dezelfde storylijn volgt van burenlawaai met een sorority in plaats van een fraternity, maar geeft er een nieuwe spin aan. Iedereen lijkt met zijn leven vooruit te willen, zoals de vriend van Teddy, Pete (Pete Franco), maar Teddy zelf lijkt niet te willen opgroeien. En tot overmaat van ramp lijkt hij nog eens te willen terugkeren naar zijn roots en sluit hij zich aan bij een groepje eerstejaars meisjes die een nieuwe vrouwenclub willen beginnen. De rollen van Seth Rogen en Rose Byrne lijken wel wat ingekort in vergelijking met de eerste film. Voor Rose kwam de film ook wat ongelegen gezien ze toen zwanger was, maar haar zwangere buik werd gewoon in de film gewerkt. Wanneer Teddy halverwege van kant wil wisselen en zich aansluiten bij de buren om te strijden tegen de sorority, begint deze komedie wel te werken. Maar de humor had wel iets nadrukkelijker aanwezig mogen zijn, en ik heb niets tegen het feit dat popidolen worden opgevoerd zoals Selena Gomez, maar doet er dan iets mee.

Naar het einde toe valt de film wel wat in mekaar. Misschien had de film iets langer mogen duren en konden de personages toch net iets beter uitgewerkt worden. Ik denk dan maar aan het personage van Chloë Grace Moretz die hier toch maar heel stiefmoederlijk wordt behandeld. Je bent als kijker niet voor of tegen haar, in feite doet ze je niks. De sequel lijdt een beetje aan dezelfde kwalen als The Hangover part II (2011) met name dat veel grappen eigenlijk niet werken omdat je ze al kent van de eerste film.


neighbors_2_sorority_rising_2016_blu-ray_pic01.jpgneighbors_2_sorority_rising_2016_blu-ray_pic02.jpgneighbors_2_sorority_rising_2016_blu-ray_pic03.jpg
© courtesy of Universal Pictures Home Entertainment

Het feit dat Byrne seks wil met de compleet onaantrekkelijke Rogen was in de eerste film wel grappig, maar hierover kan je niet echt meer lachen. Dat Rogen heeft meegeschreven aan het script verklaar wel veel. Maar dat ze er met 5 scenaristen hebben aan gewerkt (Seth Rogen, Brendan O’Brien, Nicholas Stoller, Evan Goldberg, Andrew Jay Cohen) is toch wel hallucinant gezien het verhaal wel op een bierkaartje kon passen. De regisseur van dienst was Nicholas Stoller (Get Him to the Greek, Forgetting Sarah Marshall) die ook al de eerste film had geregisseerd.

Op 9 november 2016 verschijnt Neighbors 2: Sorority Rising op DVD en Blu-ray met audio-commentaar van de regisseur, deleted scenes, gag reel en making of filmpjes. Er zal tevens een box-set uitkomen met de twee films.

rating

Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 29 oktober 2016

*** Neighbors 2: Sorority Rising trailer ***

1 Comment

  1. Gaetan

    Ik vond dit echt een stomme film. Met uitzondering van de scene waar ze het plan hebben om de soft drugs te stelen van de vrouwen was nog wel leuk, maar voor de rest biedt deze film niks.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *