The Magnificent Seven (2016) *** Blu-ray review

Westerns zijn moeilijke klanten voor de box-office. De oscarwinnende film The Revenant (2015) deed nog een goede beurt met een wereldwijde recette van 533 miljoen dollar (met een productiebudget van 135 miljoen dollar) en Tarantino’s Django Unchained (2012) bracht 426 miljoen dollar op. Maar de meeste westerns deden pakken minder omzet. Ook deze The Magnificent Seven (2016) remake met zijn vrij old school western aanpak bracht slechts 162 miljoen dollar op en was dus een bioscoopflop gezien de film minstens 200 miljoen moest ophalen voor nog maar een break-even. Vanavond om 20u20 kan je de film bekijken op Play 6.

the magnificent seven,peter sarsgaard,haley bennett,luke grimes,denzel washington,chris pratt,ethan hawke,vincent donofrio,byung-hun lee,manuel garcia-rulfo,martin sensmeier,antoine fuqua,john sturges,the seven samurai,james horner,akira kurosawa

Korte inhoud: Met de stad Rose Creek onder dodelijk toezicht van goudbaron Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) besluit de wanhopige Emma Cullen (Haley Bennett) en Teddy Q (Luke Grimes) een groep huurlingen in te schakelen. Het betreft een groep van zeven buitenstanders en premiejagers die de namen Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) en Red Harvest (Martin Sensmeier) dragen. Terwijl de groep zich opmaakt voor de gewelddadige confrontatie blijkt dat het gevecht niet enkel om het geld draait.

De film werd geregisseerd door Antoine Fuqua (Training Day, The Equalizer, Southpaw) en hij weet hoe hij actie in beeld moet zetten of het beste uit acteurs te halen. Het is half gebaseerd op John SturgesThe Magnificent Seven (1960) die dan weer gebaseerd is op The Seven Samurai (1954) van Akira Kurosawa. Spijtig genoeg heeft deze prent niet de diepgang van Kurosawa zijn film, of zelfs nog maar de flair van de versie van Sturges. Toch heeft het ook zijn momenten, maar ondanks zijn 132 minuten tijdsduur heeft deze prent toch bitter weinig interessante dingen te vertellen. Naast de casting is er de muziek van James Horner, die hier een knappe score heeft geschreven. Dit is tevens zijn laatste compositie. En het is fijn om Denzel weer eens samen te zien met Ethan Hawke na hun onderonsje in Training Day en dit is effectief de eerste western voor beide acteurs, en je kunt zien dat ze ervan genoten hebben.

De film is geen zuivere remake maar een soort reboot waarbij de 7 huurdoders een eigen invulling hebben gekregen. En elk van hen werkt, ook al vond ik bepaalde karakters te fel onderbenut en was de vertolking van Vincent D’Onofrio toch niet zo overtuigend dat je zich kan afvragen wat er eigenlijk zo “magnificent” is aan hem en waarom Chisolm/Denzel hem in zijn groep wou. Zijn irritante high-pitched stemmetje hielp ook niet meteen. De vertolking van Chris Pratt – die ook zijn eerste westernrol neerzet – was dan weer stukken beter en hij brengt toch wat broodnodige humor. Martin Sensmeier in de rol van de indiaan is dan weer een echte Native American en daarmee kan je niet verkeerd gaan en de rol van de Mexicaanse outlaw ging naar Manuel Garcia-Rulfo die tevens een echte Mexicaan is en dat voel je en hoor je.


© Sony Pictures Home Entertainment

Het beste van de film zit hem in de actiescènes. De mexican standoffs, de bar shootouts, en de constante dreiging waarbij iedereen plots een pistool kan trekken. Het is een old school western en dus is er ook geen cgi, en krijgen we stunts te zien en echte explosies. Daarnaast ook een coole Denzel die wat knappe stunts met een paar en zijn pistool deed. The Magnificent Seven vindt het western genre niet opnieuw uit, maar het biedt wel een brok entertainment voor het gehele gezin.

De film is al een tijdje uit op DVD en Blu-ray van The Magnificent Seven uitgekomen met making of filmpjes, verwijderde scenes en een speciale wraakmodus waarin de regisseur verschillende scenes uit de doeken doet. Vandaag op is de film te zien op Play 6 om 20u20.


ReviewThe Magnificent Seven (2016)
Recensie door op

Beoordeling: 3.5 / 5

rating

*** The Magnificent Seven trailer ***

1 Comment

  1. Tom

    Beste western voor mij is en blijft The Good The Bad and The Ugly. Alleen de muziek al van Morricone is gewoon top.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *