De Golden Globes nomineert Mad Max voor Beste Film

De nominaties voor de Golden Globes zijn bekend en de 5 films die genomineerd werden voor Beste Film, zijn Carol (2015) – met veruit de meeste nominaties – Mad Max: Fury Road (2015), The Revenant (2015), Room (2015) en Spotlight (2015). Laat me duidelijk zijn, het maakt me allemaal niet uit wat de Golden Globes nomineren, het is een belachelijke award-uitreiking. Maar het zet wel een aantal films op de voorgrond die wel eens kunnen opduiken in de ‘echte’ award-verkiezing, en dat zijn de Oscars. Ik zal sowieso kijken, maar dan vooral voor de host Ricky Gervais .

De film die zal winnen voor Beste Film – en waarschijnlijk Beste Regie – is volgens mij Spotlight van Tom McCarthy. Met zijn duizelingwekkende casting (Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery) en zijn waargebeurde verhaal van het “spotlight” team van de krant The Boston Globe. De oudste continu werkende onderzoekseenheid van een krant in de Verenigde Staten onthulde een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Nu zou het wel kunnen met dergelijke ensemble cast films is dat de film wint maar geen enkele acteur een beeldje wint. Het zou niet de eerste keer zijn. Alle acteurs in die film spelen zo sterk dat het moeilijk zal worden Keaton boven Ruffalo te zetten.


the_revenant_2015_poster.jpgmad_max_fury_road_2016_poster.jpgroom_2015_poster.jpgspotlight_2015_poster.jpgcarol_2015_poster.jpg

Wat ook opvalt is dat Mad Mad genomineerd is, wat uiteraard een goede zaak is voor Miller, maar ik denkt dat deze film NIET genomineerd worden bij de Oscars – ook al zijn er bij de Academy Awards 10 nominaties voor Beste Film. Toch weegt het gewoon veel te licht tegenover veel andere films, ondanks dat ik er van genoten hebt. Maar dit zijn de Golden Globes, dus moeten we hierbij niet veel vragen stellen.

Bij de Golden Globes hebben ze bijvoorbeeld een categorie ‘Beste Komedie of Musical’ met films als The Big Short (2015), Joy (2015) of The Martian (2015), Spy (2015) en Trainwreck (2015) . Laat me duidelijk zijn, dit is een krankzinnige categorie! Drie van deze films (Joy, The Martian, The Big Short) zijn GEEN Musicals of Komedies. Er zitten een paar glimlachjes in deze film, maar dit is gewoon belachelijk. Dus moeten ze wat mij betreft Trainwreck maar laten winnen, want het is de enige film die in deze categorie logisch is. En ik denk dat ze bij de Golden Globes ook wel Gervais op het podium willen zien met Amy Schumer.

In de categorie van Beste Actrices in een Drama zien we Cate Blanchett (Carol), Brie Larson (Room), Rooney Mara (Carol), Saoirse Ronan (Brooklyn), Alicia Vikander (The Danish Girl), en als het aan mij light mag Alicia Vikander winnen want zij is gewoon geweldig in The Danish Girl (2015). Bij de nominaties voor Beste Acteur in een Drama zien we Bryan Cranston (Trumbo), Leonardo DiCaprio (The Revenant), Michael Fassbender (Steve Jobs), Eddie Redmayne (The Danish Girl) en Will Smith (Concussion). Ik denk dat DiCaprio bij de Oscars waarschijnlijk wel zal winnen (gezien het opmerkelijk is dat hij nog nooit heeft gewonnen), maar Eddie Redmayne heeft een betere vertolking neergezet.

En ja, we hebben een Belgische Film bij de nominaties voor Beste Buitenlandse film! Le Tout Nouveau Testament (2015) van Jaco Van Dormael. Fingers crossed! Voor de volledige lijst kunnen jullie op de LA Times site terecht. Op 10 januari kennen we de winnaars.

3 Comments

  1. Berten

    Geen nominaties voor Sicario? Shame…

    Reply
  2. Klaas

    Wel spijtig dat al die films meestal nog niet bij ons zijn uitgekomen. Hoe kan je er dan over oordelen?

    Reply
  3. Thimo

    Ik ga zeker kijken, maar dan vooral om Ricky Gervais te zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *