Luc Besson werkt aan Lucy 2

Je houdt het niet voor mogelijk maar de super-producer Luc Besson is nog niet klaar met Lucy (2014) en wil aan deze flauwe actiefilm nog een vervolg breien. Of hoofdrolspeler Scarlett Johansson weer zal meedoen, is nog maar de vraag.

De reden van deze beslissing lag voor de hand, Lucy die gemaakt werd met “slechts” 40 miljoen dollar, bracht wereldwijd een kleine 460 miljoen dollar op. Reden genoeg om nog een rondje te proberen met hetzelfde team, met een licht gewijzigd script. En dat vervolg is eigenlijk opmerkelijk omdat Besson vorig jaar nog zei: “Ik zie niet hoe we dit zouden kunnen doen. De film is er niet voor gemaakt. Als ik iets vind dat ik goed vind, misschien wel, maar voor nu denk ik er niet over.” Dat was voor de kassa ging rinkelen. Geld zet de deurt open voor elke film met een gesloten einde, dat leert de recente filmgeschiedenis ons.

lucy_2_picture_luc_besson.jpg
Foto van Jessica Forde © Universal Pictures Home Entertainment

Het succes van de film is uitermate ook te danken aan de hoofdrolspeelster, Scarlett Johansson (pics), en niets is op dit moment zeker dat ze terug zal keren. Hoewel, een dikke paycheck maakt onderhandelen wel een stuk gemakkelijker. Komt daar nog bij dat haar draaischema haalbaar zou moeten zijn. Enerzijds heeft ze een bijrol in Captain America: Civil War (2016) en is de productie van Ghost in the Shell (2017) met een jaar opgeschoven. Ook de opnames van Hail, Caesar! (2016), de nieuwe film van de Coen Brothers, zijn achter de rug.

Lucy was geen slechte film, op z’n minst was het geen leeghoofdige popcorn flick. Toch is het maar een B-film met een wat bespottelijke premisse die de ‘science’ wat laat varen ten voordele van de ‘fiction’. Maar ze kunnen er hoe dan ook een betere film van maken mits het script net dat tikkeltje meer inventiviteit vertoont. We zullen het weldra wel te weten komen.

2 Comments

  1. Chrostiphe

    Mooi zo! Ze maken ook Colombiana 2, al iets interessanter denk ik.

    Reply
  2. Sick Puppy

    Ik vond het begin van de film veel beter dan het einde, en snap ook niet hoe ze hier een vervolg aan zullen breien met dezelfde actrice. Dit kan alleen maar werken als ze het verhaal overdoen met een ander personage. Nu is Lucy oppermachtig en hiermee kan je geen spannend verhaal mee schrijven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *